Newsletter

Klasici si na Mísečkách v neděli vychutnali opravdové zimní počasí. Pro double si dojel Knop

14.1.2024   
Foto

Neděle byla na ČEZ SkiTour ve znamení závodů klasickou technikou. Počasí na Horních Mísečkách bylo během nedělního dne opravdu zimní a všechny 3 závody klasickou technikou probíhaly za hustého sněžení. Velmi dobře připravenou trasu na 30 kilometrů ovládl opět Petr Knop, mezi ženami zvítězila Vendula Křoustková. Sedmnáctku vyhrál Marcin Węgrzyn.

Neděle přinesla do srdce Krkonoš Horních Míseček další várku čerstvého sněhu. Přes 200 závodníků se postupně vydalo na hned tři závody klasickou technikou. V 11 hodin zahájili dnešní závodní den závodníci třicítky. Pro výhru na nejdelší trati si s časem 1:34:53 opět dojel Petr Knop a uhájil tak nejen své sobotní vítězství v závodu VW 20 km volně, ale obhájil i double z loňského ročníku. „I když to dneska bylo opravdu těžké, trať byla na aktuální sněhové podmínky připravena perfektně a užil jsem si to na maximum,“ poreferoval celkový vítěz ČEZ SkiTour z minulého ročníku po příjezdu do cíle. V ženách zvítězila Vendula Křoustková, která projela cílovou páskou s časem 2:11:25.

Za hustého sněžení na 17,5 km trase dorazil do cíle jako první polský závodník Marcin Węgrzyn. Druhou pozici obsadil Šimon Maidl z eD system Silvini teamu, který v cíli popisoval náročné podmínky. „Na čerstvě napadaném sněhu to byl záhul, ale jinak se jelo docela dobře. Je známé, že Mísečky nejsou žádným jednoduchým závodem. Mám letos ambici objet celý seriál ČEZ SkiTour,” doplnil Maidl. Poslední startovní výstřel zazněl v 11:30, kdy se do stopy vydali závodníci ČT rodinné desítky.  

 

Po slavnostním vyhlášení vítězů proběhlo premiérově losování tomboly, do kterého byli zařazeni všichni účastníci nedělních závodů. Pět šťastných si odneslo stylové ceny od partnerů závodu. Během závodního víkendu bylo pro závodníky i diváky připraveno komfortní zázemí na vysoké úrovni. Velký vyhřívaný stan od Skupiny ČEZ a T-Mobile nabídl příjemné prostředí pro sledování výsledků, relaxaci i zábavné vyžití v ČEZ Energy zóně. O doprovodný program se postarala také ORLEN zóna se sportovními aktivitami.

 

Výsledky 30 km muži:

  1. Petr Knop (eD System Silvini Team) 1:34:53
  2. Pavel Janeček (eD System Silvini Team) 1:40:57
  3. Petr Marhoun (VSK MFF UK) 1:41:09

 

Výsledky 30 km ženy:

  1. Vendula Křoustková (Rolníci TJ ČZU) 02:11:25
  2. Vendula Ryšavá (Rolníci TJ ČZU) 02:14:36
  3. Martina Setunská (Ski sokol Zaječice) 02:20:00

 

Kompletní výsledky všech závodů najdeš v sekci výsledky a první fotky naší galerii. Závodního víkendu se účastnilo celkem 475 lyžařů napříč generacemi a my už se těšíme, až se s tebou potkáme na dalších závodech 17. sezony ČEZ SkiTour!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko