Newsletter

Pomáháme dětem! Za tvé pomoci při závodech jsme přispěli malé bojovnici Amy částkou přes 125 tisíc korun

12.4.2023   
Foto

Letos jsme měli tu čest potkat neuvěřitelnou Amélii, která bojuje s nepříjemným osudem. Ani ne dvouletá holčička dělá radost všem kolem sebe a my jsme jí to na letošní SkiTour chtěli vrátit. Také díky tobě se nám to podařilo se vším všudy, protože jsme pro ni zvládli vybrat 125 546 Kč. „Ta částka je naprosto úžasná a chtěla bych za ni všem moc poděkovat. Financování léčby je náročně a jsme moc rádi, že nám darované prostředky alespoň částečně pomůžou s jejím pokrytím,” říká maminka Veronika Balcarová.

Při společném setkání v nadaci Kuře Pomozte dětem, která nás na příběh Amy upozornila, jsme si s maminkou také povídali o konkrétním využití našeho daru a současném stavu holčičky. „Nejúčinnější pro nás jsou neurorehabilitace, ergoterapie a kraniosakrální terapie. Docházíme také na Vojtovu metodu a nově plánujeme také hodně chválené hiporehabilitace," doplňuje Veronika Balcarová. Amélie se postupně ve vývoji zlepšuje, za poslední dobu už dokonce začíná používat levou stranu těla, o které ještě do nedávna vůbec nevěděla a neměla nad ní kontrolu.Vše se tak ubírá správným směrem a z toho máme ohromnou radost. Dohodli jsme se také, že s námi rodina bude postupné krůčky malé Amélie sdílet, a my tě tak budeme i po zbytek roku průběžně informovat o tom, jak si naše malá bojovnice vede.

Je pro nás ctí být součástí tohoto neuvěřitelného příběhu, který ukazuje, že sport a charitativní činnost nejsou vzdálené světy. My se budeme i nadále snažit zviditelňovat příběhy těch, kteří si zaslouží naši pomoc.

Čteš o Amy poprvé? Následující řádky tě přesvědčí o tom, že si naši pomoc zaslouží. 

Amélie se narodila 5 dní po termínu šťastným rodičům a starší sestřičce Lili. První 2 měsíce života prožila jako zcela zdravé dítě. Komplikace začaly, když Amy ztratila chuť k jídlu. Poté co začala i zvracet, odjela s rodiči na pohotovost, kde doktoři v jejím těle objevili nespecifikovatelný zánět a stav zlepšili kapačkou s tekutinami a glukózou, aby nedošlo k dehydrataci. Náhle nateklé oko se také zlepšilo po vykapání, a tak byly neduhy Amy přičteny bacilu, který přinesla ze školky starší sestřička Lili. Po týdnu malá Amélie opět nabyla chuť k jídlu, vše se zdálo v pořádku, a tak odjela s maminkou z nemocnice zpět domů.

Dva dny poté však přišel šok. Amy přestala dýchat a na řadu přišlo oživování. Malou Amy musela odvézt záchranka a v nemocnici pak malá holčička bojovala celých 10 dní o život v umělém spánku. Prognózy lékařů nebyly vůbec optimistické. Nedávaly Amélii šanci na přežití ani 24 hodin, ale ona se nevzdala, ukázala vůli žít a svůj vlastní život si vybojovala zpět. Probouzení z umělého spánku proběhlo v pořádku, avšak po přesunu z JIP na neurologii bylo u Amy zjištěno masivní krvácení do mozku a rozsáhlé poškození obou hemisfér. Přesná příčina krvácení nikdy nebyla zjištěna. Jako následek poškození mozku se rozvinula epilepsie, kvadruhypertonie s pravostrannou převahou (napětí svalů všech končetin) a centrální poškození zraku, takže si Aminy oči po probuzení dělaly, co chtěly.

Holčička si ráda hraje se starší sestřičkou Lili a i to jí motivuje ke cvičení a trénování očí se speciálními pomůckami, pravidelnému cvičení Vojtovy metody a na pomoc rodině dochází také poradkyně ze speciálně pedagogického centra EDA. Amy dochází na různé procedury, které ale nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou a jsou tak velmi nákladné. Nyní se jedná o 2-3 terapie týdně, ale když bude Amy šikovná, tak se jejich délka i četnost bude prodlužovat a s nimi i jejich cena. Jedna hodina neurorehabilitace a ergoterapie nyní stojí 1200 korun, v součtu tedy terapie vychází na přibližně 240 tisíc korun za půl roku.

Závěrem bychom ti tak chtěli poděkovat za finanční příspěvek a za to, že jsi se přímo podílel/a na zlepšení jednoho nádherného dětského života, který bude nyní doufejme ještě více zalitý radostí a štěstím. Sleduj nás i nadále, ať zjistíš, komu budeme pomáhat v sezoně 2024. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko