Newsletter

Bieg Piastów číslo 47: Skvělá akce s čerstvým sněhem a velkou návštěvností

7.3.2023   
Foto

Vynikající start Justyny Kowalczyk-Tekieli na 25 km, krásné vítězství Michala Skowrona a Adély Boudíkové-Ročárkové na 50 km, senzační účast a skvělá atmosféra - takový byl 47. ročník Biegu Piastów - Festivalu běžeckého lyžování.

 

Justyna Kowalczyková-Tekieliová začala skvěle, předjeli ji pouze tři muži. Potvrdila skvělou formu z dřívějších startů v této sezoně, většinou vítězných. V cíli měla dobrou náladu a prozradila, že v Biegu Piastów bude startovat i příští rok.
47. Bieg Piastów - Festival běhu na lyžích ve Szklarské Porębě-Jakuszycích trval od 25. února do 5. března. Skládal se z devíti závodů, včetně dvou pro děti. Sedm běhů s elektronickým měřením času absolvovalo 5 621 lyžařů, což je téměř o půl tisíce více než loni. To představuje nárůst o zhruba 9 procent. Účast byla vyšší u závodů na všech vzdálenostech.

47. Bieg Piastów byl poprvé pořádán se startem, cílem a logistickým a sociálním zázemím v Dolnoslezském sportovním centru Polana Jakuszycka. Závodníci se mohli na jednom místě přihlásit, vyzvednout si číslo průkazky, převléknout se, nechat si věci v úschovně, dojít na start vzdálený jen několik desítek metrů a po skončení běhu se osprchovat a najíst. Prezident Worldloppet Juha Viljamaa řekl, že nové místo konání pozvedne organizaci Bieg Piastów na mnohem vyšší úroveň.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko