Newsletter

Klasiku na Krušnohorské 30 ovládli Němci

5.3.2023   
Foto

Neděle na Cínovci se nesla v duchu ČT Krušnohorské 10 a hlavního závodu, tedy Krušnohorské 30. Organizátoři si pro závodníky připravili malé překvapení v podobě délky závodních tratí, aby umožnili závodit v co nejkvalitnějších stopách. Závodilo se tak na totožném okruhu o vzdálenosti 11,9 km, na kterém se ČT Krušnohorská 10 jela jednou a hlavní závod třikrát, což přineslo divácky velice zajímavou podívanou.

 

Tato upravená trať přinesla vítězství v kratším ze závodů pro Rudolfa Dohnala, který ji zdolal za 36:57 a o 46 vteřin tak předjel svého otce Tomáše Dohnala. Mezi ženami se z vítězství radovala Luise Müller z Německa v čase 45:36 a mezi češkami kralovala Lenka Schlechterová s časem 49:01, která se zároveň umístila celkově na 2. místě a v sobotu se představila také ve skejtu. „Dneska jsem zvolila kratší trať a protože mám klasiku radši, tak jsem si to užila víc než včera. Trasa byla připravená dobře, napadl čerstvý sníh a hezky to drželo. Díky poměrně velkému stoupání v jednom kopci to vůbec nebylo zadarmo,“ řekla bezprostředně po dojezdu do cíle nejrychlejší češka ČT Krušnohorské 10.

Rodinné úspěchy se slavily i v hlavním závodě Krušnohorské 30, ve kterém zvítězila Luise maminka Kathrin Muller. Trasu čítající konečných 35,7 km zajela za skvělých 2:21:29. Na nejvyšší stupínek se po boku Kathrin postavil krajan Ronny Zehrmann, který se v cíli ukázal v čase 2:04:49.

 „Myslím, že se nám podařilo připravit důstojné podmínky pro závodníky. Věřím, že podle reakcí závodníků si to všichni užili a trať byla sice náročná, ale spravedlivá," hodnotil víkendové závodní klání hlavní organizátor závodu Karel Blaschke.

Již příští pátek startují závody v Harrachově, který bude poslední letošní destinací seriálu ČEZ SkiTour.  Těšit se můžete na noční závod volně a sobotní závody, které se pojedou klasicky na 10, 20 a 40 km. Online registrace jsou otevřeny do úterý, přihlaste se na www.ski-tour.cz

V Harrachově zároveň proběhne slavností vyhlášení celého seriálu ČEZ SkiTour 2023 a společně oslavíme zimu na běžkách koncertem písničkáře Pokáče v rámci ČEZ Mini Energy Festu. Těšíme se na vás, SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko