Newsletter

Klasikou zasněženými stopami na Paprsku

26.2.2023   
Foto

Jesenický lyžařský maraton alias JeLyMan odměnil všechny své účastníky pravým zimním počasím i v neděli. Po včerejších závodech dětí a 20km skejtu byl na programu den plný klasiky. Za příjemného sněžení s občasnými slunečními paprsky vyrazilo do stop bezmála 300 závodníků, kteří volili ze tří distancí – 40, 20 a 10 km.

Nejdelší trať v mužské kategorii znovu opanoval neohrožený lídr letošních tabulek ČEZ SkiTour Petr Knop. Pro své třetí vítězství v seriálu si dojel suverénně stylem start cíl. „Po včerejším skejtu jsem měl trochu obavy, aby mi dnes nedošel dech. Naštěstí to všechno sedlo a i díky počasí jsem si závod opravdu užil,“ popsal v cíli člen eD System Silvini Teamu. První třetinu závodu se v první skupince mužů držela také nejlepší žena JeLyMana na 40 km klasicky Adéla Ročárková: „Parádní závod. Úžasné, že napadl sníh a Jelyman tak nabídl krásné zimní tratě. Zkusila jsem se co nejdéle držet vedoucí skupiny kluků, ale na 12 km mě odpárali a zbytek závodu jsem musela kousat sama. Při průjezdu do závěrečného kola kolem restaurace bylo těžké projet, radši už bych seděla na obědě,“ svěřila se s úsměvem po závodě. 

Vydařený víkend si užívali nejen elitní závodníci, ale rovněž desítky amatérských lyžařů. O své dojmy se podělil i nejstarší závodník letošního ročníku. „Trasa byla naprosto perfektní a osobně jsem byl rád, že došlo k její menší úpravě. Horší už to bylo s mými silami, ale o to větší spokojenost v cíli,“ zhodnotil svůj závod na 40 km osmdesátiletý Otakar Srovnal, který byl zároveň na stupních vítězů ve své kategorii 70+. V závodě na 20 km zvítězili Marcela Dudešková a Kryštof Horník. Oblíbený rodinný závod ČT 10 km klasicky si podmanily mladé naděje běžeckého lyžování z Fenix Ski Teamu Jeseník. Kompletní přehled výsledků si můžete prohlédnout na tomto odkaze.

ČEZ SkiTour míří do finále, které se poprvé uskuteční v lyžařském areálu Harrachov. Závodníci i fanoušci se mohou těšít na speciální zavírák, jehož součástí bude i atraktivní večerní závod na 20 km volnou technikou. Neváhejte a registrujte se přímo zde na webu SkiTour.

Těšíme se ve stopě. SKOL!

 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko