Newsletter

Na JeLyMana se vrátila zima v pravý čas

25.2.2023   
Foto

Předzávodní obavy o dostatek sněhu na Jesenickém lyžařském maratonu zmizely stejně rychle jako pára nad hrncem od místních borůvkových knedlíků. Okolí Paprsku se do sobotního rána probudilo za mírného, avšak vytrvalého sněžení, které provázelo prakticky celý závodní den. V kombinaci s teplotami pod nulou tak na téměř 150 registrovaných účastníků čekaly parádní podmínky a skvěle připravené tratě.

Jak už je na ČEZ SkiTour zvykem, první se do stopy vyřítila budoucnost českého běhu na lyžích, a to od předškolní drobotiny až po žákovské kategorie. Holky a kluci ve věku od 6 do 15 let předváděli během svých závodů mimořádné výkony a jejich snaha dostat se za každou cenu co nejrychleji do cíle přinesla i úsměvné situace, kdy běžky zůstávaly v kopci a malí závodníci pelášili do cíle po svých. Odměnou všem 51 statečným byla tradičně perníková medaile od medvídka Vildy Pojišťovny VZP.

Nadšení a touha vítězit zůstala na JeLyManovi také u dospělých při následném závodě VW 20 km volnou technikou. Výstřel ze startovní pistole přesně ve 13:00 poslal necelou stovku natěšených lyžařů do dvou desetikilometrových okruhů. Roli velkého favorita mužské části potvrdil lídr letošního ročníku SkiTour Petr Knop, který se objeví na startu i zítřejších 40 km klasicky. „Dnešní výhra byla velmi náročná, zejména kvůli těžkému sněhu. Naštěstí mi pomohly perfektně připravené lyže a dokázal jsem tak urvat cenné vítězství. Věřím, že mi zbyly i nějaké síly na zítřejší závod a pokusím se dostat znovu na bednu,“ řekl po závodě závodník hájící barvy eD system Silvini teamu.

Výsledky muži:
1. Petr Knop (eD system Silvini team) 0:57:04
2. Marek Juřík (Fenix Ski Team Jeseník) 1:00:34
3. Petr Horvát (SK Severka Šumperk) 1:03:54

Nejlepší ženou se ve skejtovém závodě stala Darina Krausová, která byla v cíli svým triumfem příjemně překvapena: „Závod byl velmi rychlý a upřímně jsem v druhé půlce trati čekala, kdy se objeví krize. Dnes mě však úplně minula a je z toho první místo za což jsem samozřejmě moc vděčná.“

Výsledky ženy:
1. Darina Krausová (AKEZ Kopřivnice) 1:14:15
2. Lenka Schlechterová (SKP Ústí Nad Labem) 1:15:09
3. Kateřina Sedláčková (eD system Silvini team) 1:16:36

Po volné dvacítce se zítra vracíme ke klasice, a to hned na třech různě dlouhých distancích. JeLyMan na 40 km odstartuje v 10:30, následuje 20 km od 10:40 a poslední závod ČT 10 km klasicky přivítá závodníky na trati o dalších pět minut později. Neděle opět slibuje pravé zimní počasí, takže neváhej a přijeď si užít zbytek víkendu za námi na Paprsek, registrace jsou otevřené již od 8:00.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko