Newsletter

První zastávka ČEZ SkiTour 2023 na Orlickém maratonu ve znamení modré oblohy a třpytivého sněhu

5.2.2023   
Foto

První únorový víkend se odehrálo dlouho očekávané zahájení seriálu ČEZ SkiTour 2023. Po přesunech kvůli nedostatku sněhu byla sezona odstartována v Orlických horách. Tradiční a již 39. ročník Orlického maratonu přivítal 535 závodníků a všechny potěšil hned dvěma novinkami! Tou první bylo vyhřívané zázemí, které poskytlo komfort, online výsledky i zábavu. Druhou pak bylo azurové počasí a sluníčko, jaké v Deštném a na hřebenech Orlických hor jen tak nepotkáš!

Poměrně větrnou a zasněženou sobotu, kdy si na své přišli milovníci skejtu na VW Orlickém maratonu 20 km volně a také děti ve všech věkových kategoriích, vystřídala slunečná a třpytivá neděle, která dala všem závodům klasikou ten správný horský říz. 

Do závodů na 10, 20 a 40 kilometrů klasicky nastoupilo celkem 281 závodníků, kteří se statečně vydali stopou pro zážitky i výkon. Vítězem nejdelší trati Orlického maratonu se stal Aleš Bohatý a nejrychlejší ženou byla Adéla Ročárková (dříve Boudíková). Závodníci si trať pochvalovali. “Bylo to jako hodně těžký, ale asi nejlepší lyžování letošní sezóny”, říká závodník Jakub Jirků. Dohlédnout se z hřebenů Orlických hor dalo až na ty krkonošské!

Dvacítku klasikou ovládl Jakub Pšenička a po sobotním vítězství v Orlickém půlmaratonu skejtem se vítěznou ženou stala Tereza Hujerová. Závod ČT na 10 kilometrů klasicky pak během půlhodiny ovládli Richard Vítek a Tereza Ptáčková. 

Kromě zmiňovaného azura a skvělých lyžařských podmínek se organizátorům povedlo zajistit pro závodníky SkiTour vyhřívané zázemí. ČEZ Energy zóna poskytla útulné a zábavné útočiště, T-Mobile Lounge pak skvělý servis doplnila o možnost vyhledat svůj výsledek online přímo na dotykových obrazovkách! 

Orlický maraton byl posledním závodním tréninkem před 56. ročníkem ČEZ Jizerské 50, který vypukne v termínu 9.-12. února v jizerském Bedřichově a poté bude seriál pokračovat 18.-19. února na krkonošských Horních Mísečkách. Jsi i s partou srdečně zván na tyto svátky lyžařského sportu. Vidíme se ve stopě, SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko