Newsletter

Magentová stopa Zadov díky T-Mobile letos poprvé dělá radost šumavským běžkařům

7.3.2022   
Foto

T-Mobile se s námi prohání v bílé stopě už druhým rokem a vy můžete díky magentovým stopám taky! Prémiový partner ČEZ SkiTour připravil pro milovníky běžeckého lyžování hned tři okruhy na trénink, abyste si mohli aktivně odpočinout. V okolí Bedřichova najdete magentovou trasu, která vás zavede na nejkrásnější místa Jizerských hor. V Deštném v Orlických horách vystoupáme až do pralesa a mezi Řopíky. Na Šumavě se zase podíváme mezi zaniklé vísky. Trasy mají zhruba 11 až 17 kilometrů, a tak je zvládne prakticky každý. A nebojte se, na trati se neztratíte, magentové sloupky nepřehlédnete ani v tom nejhlubším sněhu či vánici. 

Není mrazivějšího místa v naší zemi než Horské Kvildy. Díky tomu bývají tamější stopy po ránu pořádně vymrzlé a tvrdé. Právě tady se nejlépe nastoupí na Šumavský okruh. Měří 11,5 kilometru a má přijatelné převýšení 156 metrů. 

Na úvod rozcvičku. Jedeme asi tři kilometry do mírného kopce k rozcestí Zlatá Studna, kde dříve bývala sklářská huť. Tady se dostáváme už na Šumavský hřeben, a tak se trasa sympaticky vlní. Za pozornost stojí křižovatka „U Tří Jedlí“, která vzpomíná na Ranklov – bývalý revír literární postavy Seppa Rankla. Odtud je tu už jen kousek na Zhůří a z něho jedeme mírně z kopce do místa startu. Okruh se dá objet i v protisměru.

Pokud byste chtěli v rámci magentové stopy pravidelně soutěžit, vyhrávat zajímavé ceny, přidejte se do našich klubů v rámci aplikace Strava ČEZ Jizerská 50 nebo ČEZ SkiTour. Ve Stravě si také můžete přímo otevřít samotný segment magentové stopy Zadov. Trasy na vás ještě čekají v Jizerkách a v Deštném.

Máme pro vás připraveny Strava segmenty pro běh i kolo (se startem na Horské Kvildě nebo z rozcestí Ranklovská rovina):

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko