Newsletter

ČEZ Jizerská 50 má schválený program a způsob organizace! Změna vládních opatření zřejmě otevře možnost účasti všem závodníkům.

7.2.2022   
Foto

Organizátoři Jizerské 50 se dohodli na pravidlech organizace všech závodů nadcházejícího víkendu s Krajskou hygienickou stanicí. Následně Vláda České republiky od středy 9. února avizovala zrušení povinnost prokazovat se platným certifikátem o očkování nebo prodělaném covidu-19 mimo jiné i na sportovních akcích. To otevírá dveře do závodů i neočkovaným. Registrace a výdej čísel na místě se otevírají ve čtvrtek 10. února v 09.00 v OC Nisa v Liberci.

Starty jednotlivých závodů proběhnou podobně, jako v roce 2020. Tedy po vlnách po maximálně 1 000 osobách. Časové rozestupy mezi jednotlivými vlnami budou minimálně 10 minut. Konkrétní informace o času a organizaci startu obdrží přihlášení závodníci v první polovině příštího týdne do mailu (8.-9. února). Budou platit hygienická opatření, jako je nošení ochrany dýchacích cest v prostoru startu a cíle všude, kde nebude možné zachovat dostatečné rozestupy a ve všech vnitřních prostorách. Tato povinnost neplatí pro závodníky jen v průběhu samotného závodu.

„Jsem rád, že se organizátoři Jizerské 50 domluvili s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje na pravidlech konání této významné sportovní akce a lidé, co pravidelně sportují, si opět užijí pověstnou atmosféru závodu. Tuto dohodu jsme si potvrdili i na zasedání pracovní skupiny Ministerstva zdravotnictví. Vnímám to jako dobrý signál pro celé sportovní prostředí. Na tuto akci naváže další zmírnění, které vyvrcholí 1.3. úplným rozvolněním, pokud vše vláda schválí," říká předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.

Další skvělou zprávou pro 55. ČEZ Jizerskou 50 je pak prohlášení premiéra ČR, Petra Fialy, které zaznělo 2. února 2022 a přineslo radost nejen organizátorům 55.ČEZ Jizerské 50, ale především všem hobíkům, kteří se o svou účast v závodě z důvodů neočkování či neprodělání nemoci obávali. I když vyjádření z tohoto týdne zní jasně – vláda k 9. únoru ruší povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu-19 pro využívání služeb, vstup do restaurací a na kulturní, sportovní a další akce, oficiální plné znění vládních opatření a potvrzení nových podmínek lze očekávat do středy 9. února. V něm mohou být doplněny další podmínky pro účast na sportovních akcích. Proto si závodníci, fanoušci i organizátoři musí bohužel ještě několik dní počkat. Účastníci budou organizátory o dopadech plného znění podmínek na 55. ČEZ Jizerskou 50 neprodleně informováni.

Petr Lešek za pořádající agenturu Raul dodává: V návaznosti na středeční prohlášení jsme bez prodlení kontaktovali ředitelku Krajské hygienické stanice v Liberci, paní Janu Loosovou s níž jsme ve spojení ohledně řešení problematiky související s epidemií covid – 19, a předsedu Národní sportovní agentury, pana Filipa Neussera, který opatření přímo pro Jizerskou 50 intenzivně řeší s Ministerstvem zdravotnictví ČR. Za jejich nasazení a práci jim velmi děkujeme. Nyní už jen čekáme na oficiální potvrzení rozvolnění protiepidemických opatření. Nicméně jsme opravdu nadšení, že na startu tak významného závodu, kterým ČEZ Jizerská 50 je, budeme snad moci přivítat všechny nadšené sportovce a milovníky běžeckého lyžování. Samozřejmostí je dodržování všech bezpečnostních a hygienických pravidel, za kterých se Jizerská 50 může uskutečnit.”

55. ČEZ Jizerská 50 bude zahájena v pátek 11. února a zájemci o závody se mohou registrovat také na místě (v OC Nisa Liberec) dle zbývající kapacity jednotlivých závodů. Registrace budou otevřené od čtvrtka do soboty vždy od 9:00 do 20:00. Podrobný přehled o výdeji čísel ke konkrétním závodům najdete ZDEZároveň organizátoři závodníky žádají, aby se na registrace dostavili osobně a vyzvedli si svůj balíček. V odůvodněných případech bude možné nechat vyzvednout číslo jinou osobu, a to na základě plné moci.

Organizátoři se, na základě výše uvedeného vládního usnesení, rozhodli zachovat při registraci na místě stejné ceny startovných jako platily při online registraci do 30. ledna.

 

 

 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko