Newsletter

Letošní ČEZ SkiTour lze považovat za zahájenou. Krušnohorský víkend je za námi.

23.1.2022   
Foto

Rozjeli jsme zimu na běžkách! Po dlouhém čekání v první polovině ledna jsme si konečně plácli i s počasím a pokořili jsme první metu - novinku seriálu, Krušnohorskou 30.

Cínovec ve východní části masivu hostil v sobotu dětské závody a patnáctku volně. V neděli se jely trasy 30 a 10 kilometrů klasickou technikou. Všech závodů se celkově zúčastnilo 383 nadšených běžců na lyžích. Nejoblíbenější distancí se stala hlavní třicítka, kterou jelo 134 závodníků. Příští pátek a sobotu seriál pokračuje ve Velkých Karlovicích.

Neděle přinesla pro závodníky lehkou změnu podmínek. Na závodišti vedle hotelu Pomezí nevál už tak silný vítr, ale také se oteplilo. Teploměry měřily kolem 0 °C, což závodníkům přinášelo úskalí, jak na klasickou techniku připravit lyže. 

Na druhou stranu sněhové podmínky umožnily organizátorům trať dokonale připravit, a tak je na 15 kilometrovém okruhu čekaly pevné stopy.

Stejně jako v sobotu si s tratí nejlépe poradil Pavel Janeček, který v nelehkých podmínkách potřeboval na 30 kilometrů s převýšením 500 metrů 1 hodinu a 40 minut. Za dvě a půl minuty dojel František Molva, který o devět sekund porazil třetího Adama Kaňku. V ženách také na víkendový double dosáhla Jana Jetmarová s úžasným časem 1:54:41, a tak druhou Němku Insu Uhligovou a třetí Ivu Veselou nechala daleko za sebou.

Desetikilometrová trasa z velké části kopírovala hlavní okruh. Mezi 49 závodníky byli nejrychlejší Maya Losová a Evžen Demčenko. Tento desetikilometrový závod pod hlavičkou hlavního mediálního partnera, České televize, si užily také rodiny s dětmi a spoustu mladých závodníků, kteří už mají dětské kategorie za sebou.

Krušnohorská 30 je tak za námi a my se těšíme na další ročník. Samotný závod v příštím roce oslaví již 43. výročí! Před námi je ale nyní jedinečná a oblíbená Karlovská 50 (28.-29. ledna), zvaná též valašská Marcialonga. Na české poměry má jedinečný charakter, protože stopy vedou skrz tradiční valašské dědiny. V pátek budou na programu dětské závody, padesátka a další distance odstartují v sobotu. Přihlaste se na valašský závod už nyní, online registrace běží do středeční půlnoci na www.ski-tour.cz. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko