Newsletter

Karlovskou 50 nahradí Krušnohorská 30!

11.1.2021   
Foto

Epidemická situace se v Česku na začátku nového roku nevyvíjí příznivě a největší tuzemský seriál v běžeckém lyžování ČEZ SkiTour hlásí další změnu v programu. Po odkladu prvních dvou závodů v Jizerských horách a na Šumavě přichází s alternativou pro Karlovskou 50, která je zrušena. Z důvodu zvýšeného množství pozitivních případů onemocnění Covid-19 ve Zlínském kraji byli pořadatelé nuceni závod pro tuto sezonu zrušit. Novou zastávkou se tak stává Krušnohorská 30, která se uskuteční v termínech 6.–7. března 2021. Startovné na Karlovskou 50 bude všem závodníkům vráceno v plné výši

Oblíbený závod ve Velkých Karlovicích, kde se potkává závodnická rivalita s tradiční valašskou kulturou. I tak by se dala popsat tradičně třetí zastávka běžkařského seriálu ČEZ SkiTour, která se měla původně uskutečnit 29.30. ledna. Z důvodu nepříznivého vývoje aktuální epidemické situace byly již posunuty úvodní dva závody (Bedřichovský Night Light Marathon na 19.21. února a Zadovská 30 na 13.14. března) a Karlovská 50 měla být otvírákem celého seriálu, respektive celé sezony.

Ve Zlínském kraji však v současné chvíli hlásí vysoké procento pozitivních případů onemocnění Covid-19 a vedení obce dospělo k rozhodnutí, že se letos Karlovská 50 v podhůří Beskyd nepojede z důvodu bezpečnosti obyvatel, závodníků i organizátorů.

O závod, a tedy ani o body do celkového pořadí, závodníci ochuzeni nebudou. Organizátoři našli alternativu i zázemí v běžeckém areálu Nové Město v Krušných horách. Tamní příroda i jedinečná atmosféra, která v sobě snoubí romantiku i tajemno, se tak stává novou a nečekanou výzvou letošního ročníku.

V pondělí 11. 1. 2021 byla spuštěna registrace, více informací k závodu zde. Startovné na Karlovskou 50 bude závodníkům vráceno v plné výši do konce ledna 2021.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko