Newsletter

Nadace Nova společně se seriálem ČEZ SkiTour předala malé Mie šek s částkou 55 200 Kč

25.8.2020   
Foto

Mia se narodila jako zdravé děvčátko, ale v 15 měsících ji po dlouhých vyšetřeních byla diagnostikována Kolagen VI svalová dystrofie. Nemoc, na kterou zatím není lék, rodinu semknula. Kromě toho, že s ní pravidelně cvičí, se jí také snaží zpříjemnit každý den života.

 

I proto se Nadace Nova společně se seriálem SkiTour rozhodly pomoci Mie finančně a přispět ji na vysněné monoski, aby mohla Mia dovádět na sjezdovkách a užívat zimních radovánek jako její vrstevníci.

Během sbírky ovšem vypukla koronavirová pandemie. Ta změnila účel sbírky. Rodina cítí, že v současné době by bylo přijetí monoski příliš sobeckým darem a rozhodli se podpořit Centrum hiporehabilitace Mirákl, kam s dcerou pravidelně dojíždějí. Centrum, které pomáhá velkému počtu dětí se speciálními potřebami, hrozil zánik. „Rádi bychom společně s nadací Nova a seriálem ČEZ SkiTour podpořili toto centrum. Mirákl léčí děti pomocí koní. Jsou pro nás, a velkou spoustu dalších rodičů, velmi důležitou součástí terapie, která opravdu funguje a má skvělé výsledky. Část vybrané částky tedy využijeme na hiporehabilitace pro Miu a část na podporu centra,“ vysvětluje maminka Jindra Landová.

Seriál SkiTour, který Mii příběh doprovázel po celou zimní sezónu, je rád, že peníze půjdou na správnou věc. „Moc jsme si přáli, abychom společně s našimi účastníky a Nadací Nova pomohli dostatečnou částkou. Nakonec finální výtěžek pomůže tam, kde je to potřeba a Mie pomůže v léčbě. Jsme za ni moc rádi a pevně věříme, že se dál bude na svět usmívat,“ zní z oficiálního prohlášení seriálu.

Ten odstartuje již zítra registrace do dalšího ročníku. Sledujte proto web www.ski-tour.cz nebo jeho sociální sítě (Facebook, Instagram) a dozvíte se víc vč. termínů jednotlivých zimních závodů. Nadace Nova a nový příběh, kterému budete moct pomoci, bude u toho. Těšíme se ve stopě!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko