Newsletter

Frgály, portaši a běžky. Valašská SkiTour ve Velkých Karlovicích přilákala 700 běžkařů

16.2.2019   
Foto

Výstřel místních portašů symbolicky odstartoval sobotní program dospělých závodů na tratích 10, 25 a 50 km. Největším lákadlem pro fanoušky běžeckého lyžování byla nejen skvěle připravená trať údolím Velkých Karlovic, ale také slunečné počasí a účast známých tváří. Jednou z nich byl i legendární český laufař Stanislav Řezáč, který se se svými soupeři postaral o parádní tečku za závodním dnem.

Unikátní atmosféra, občerstvovačky s frgály, startovní výstřel valašských portášů a jedinečná trať. Karlovská 50 po dvou letech konečně zase bavila, a to doslova. Po celou závodní sobotu se bylo na co dívat. Na nejkratší distanci 10 km potvrdil svou suverenitu Ondra Zadrobílek, na 25km trase úřadovali překvapivě polští závodníci. A na královské 50? Tam se z vítězství radoval Stanislav Řezáč.

Kdo však čekal, že pro něj bude vítězství samozřejmostí, hodně by se divil. Průběh závodu byl více než dramatický, od samotného startu se vpředu usadil Václav Sedláček následován Jiřím Ročárkem, již zmiňovaným Standou Řezáčem a Pavlem Ondráškem. A toto pořadí vydrželo až do cíle jen s tím rozdílem, že ve finiši vyšel spurt nejlépe Řezáčovi, který se před všechny soupeře natáhl špičkou běžky. Úchvatný finiš sledoval zaplněný stadion ve Velkých Karlovicích.

  • Zajímají tě další výsledky? Najdeš je ZDE.
  • Chceš si prohlédnout závodní fotografie? Na ty páteční mrkni ZDE, sobotní budou brzy doplněny.

Během dnešního večera si navíc budeš moci prohlédnout videosestřih z celého dne.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko