Newsletter

Kašperské 30 se na Šumavě zúčastnilo 737 běžců

20.1.2019   
Foto

Účastníci víkendové Kašperské 30 vychytali o víkendu 20.–21. ledna skvělé počasí pro běžkování! Atraktivní trasa vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava přilákala 737 běžkařů všech věkových kategorií.

Už v sobotu bylo počasí pro běžkování ideální a velkému zájmu se těšily i dětské závody. Na Zadov si přijelo zazávodit hned 111 dětí, které si zároveň užívaly přítomnost olympioničky a tváře SkiTour Kláry Křížové.  Už v sobotu si přišli na své také dospělí, kterých se postavilo na start 30km závodu volnou technikou 172.

Nejrychleji zajel 30 km volně Pavel Janeček, který trasu zdolal za necelou hodinu a půl a nechal těsně za sebou Daniela Máku. Oba si tak prohodili pořadí z loňské Kašperské 30. Mezi ženami zajela vynikající závod teprve devatenáctiletá Anna-Marie Hejná, která obhájila prvenství z minulého ročníku. Svůj osobní čas vylepšila o deset minut a o tři minuty porazila druhou Terezu Tužilovou.

I v neděli přálo běžkařům počasí a užili si příjemný prosluněný den. Na řadě byly dva závody klasickou technikou, které se jely v dopoledních hodinách. Desetikilometrovou trať zvládl nejrychleji Stanislav Záhorec, který velice těsně porazil svého syna Adama. Z žen byla v cíli v nejkratším čase Šárka Grabmüllerová, která tak vylepšila své loňské stříbrné umístění. Na trati se představila také Klára Křížová, která dojela v čase 1:15:43.

Závod na 30 km měl stejné vítěze jako předchozí den. S náskokem téměř čtyř minut vyhrál s časem 1:29:29 Pavel Janeček, který prokázal o tomto závodním víkendu skvělou formu. V kategorii žen byla suverénní Anna-Marie Hejná, která tratí projela za 1:55:05. Na delší trati se objevily také známé osobnosti, přítomné potěšila například společnost známého architekta a herce Davida Vávry.

Účastníci SkiTour napsali v letošním roce už druhý krásný příběh. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, za skvělé sportovní zážitky a těšíme se za 14 dní na Orlický maraton!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko