Newsletter

Prvního dne Kašperské 30 se zúčastnilo 283 závodníků. Hejná obhájila loňské vítězství

19.1.2019   
Foto

Atraktivní trasu vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava si v sobotním krásném počasí přijelo vyzkoušet 283 běžkařů.

Na první den Kašperské 30 svítilo slunce a bylo ideální počasí. I proto se dětských závodů v dopoledních hodinách zúčastnilo hned 111 dětí, které si také užívaly přítomnost usměvavé Kláry Křížové. Bývalá olympionička, která je tváří SkiTour, děti podporovala ve výkonech.

Odpoledne si přišli na své také dospělí, kterých si na Zadov přijelo zazávodit 172. Malebné prostředí Šumavy si účastníci užili do sytosti a s elánem se vrhli na 30km trať volnou technikou. Závod začal ve 13 hodin a jako první se v cíli hlásil Pavel Janeček, kterému trasa nezabrala ani hodinu a půl. S časem 1:27:18 byl lepší než druhý Daniel Máka a oba závodníci si tak prohodili pořadí z loňského roku. 

Mezi ženami dokázala obhájit prvenství z minulého ročníku teprve devatenáctiletá Anna-Marie Hejná, která trasu zajela ve vynikajícím čase 1:42:55. Svůj loňský čas vylepšila o deset minut a o necelé tři minuty porazila druhou Terezu Tužilovou.

Nezapomeňte si prohlédnout fotografii z celého dne a sledovat nás můžete na Facebooku a Instagramu.

Kašperská 30 pokračuje dalšími dvěma závody v neděli. Od 10 hodin odstartuje 30km závod klasickou technikou, v 10:45 trať na 10 km, kde se mezi účastníky objeví i Klára Křížová. Vyraz do stopy i ty, budeme se na tebe těšit!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko