Newsletter

Zima rovná se SkiTour. Čtyři roky jsem nevynechal jediný závod. Miluju ty společné zážitky

18.9.2018   
Foto

Čtvrtým rokem ho můžete potkávat na každém ze závodů seriálu SkiTour. Je jedno, zda se zrovna jede ve Velkých Karlovicích nebo o pár set kilometrů dál v Kašperských horách, zda je dvacet stupňů pod nulou jako v Jeseníkách nebo na vás na startu prší jako v Bedřichově. „Pro mě to jsou všechno nezapomenutelné okamžiky. Užívám si je. Miluju tu atmosféru. V zimě jedu zas,“ má jasno SkiTour Master Josef Macek.

V jednašedesáti letech je to pořádný sportovní nezmar. V letošním roce stihl 17,5km trať na Bedřichovském Night Light Marathonu, dvacítku na JeLyManovi a Orlickém maratonu, třicítku si dal na Kašperské a zúčastnil se i Jizerské 50, kde sbíral body na ČT 10.

„Všechno to pro mě byly parádní závody. Víte, moje zima, to je SkiTour. Užívám si tu atmosféru mezi závodníky, ten klid na trati, zasněženou krajinu. Navíc díky seriálu poznávám tolik nových míst. Za nic bych ten čas nevyměnil,“ vypráví vášnivě stý muž celkového pořadí Malé SkiTour.

„Na závody jezdím buď sám nebo s manželkou. Strašně rád potkávám v zázemí další závodníky. Na výsledcích nakonec tolik nezáleží, důležité je si to umět užít. A já to celé dění kolem SkiTour mám upřímně rád,“ dodává Macek.

Na závody vyráží z Podolí u Brna. „Že to mám daleko? Občas ano, ale to není překážka. Jsme malá zemička, všude se dá dojet. Myslím si, že vzdálenost nemůže být překážkou. Spojit víkend s výletem a zasportovat si u toho, je pro mě ideální řešení.“

I proto už pan Macek střádá plány na nový ročník seriálu. „Budu na všech závodech,“ slibuje. A co vy, přidáte se? Registrace běží na www.ski-tour.cz.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko