Newsletter

Sobotní Orlický půlmaraton zná své vítěze, nejrychlejší jsou Gräf a Kolínová

1.2.2020   
Foto

Ačkoli obleva posunula start závodu od Šerlichu kousek po trase, sobotní závody se podařilo uspořádat plném rozsahu. 

V dopoledních hodinách se vydaly na start nejprve děti, které si v pěti kategoriích zazávodily klasicky na tratích od 500 metrů do 2 kilometrů. Závod, který byl součástí také Krajského poháru, přilákal téměř 150 mladých sportovců všech kategorií.

Třicet minut po poledni se vydali na start závodníci Volkswagen Orlického půlmaratonu volně. Trasa závodu dostála kvůli oblevě a nepříznivému počasí několika změn a z dvaceti plánovaných kilometrů se zkrátila na zhruba 17 km. Nejrychleji okruh vedoucí kolem Homole zvládl ujet Jakub Gräf v čase 51:26. Na záda mu většinu trasy dýchal Petr Javůrek, který přijel se ztrátou 34 vteřin. Třetí dorazil s tříminutovou ztrátou Andrey Dianov.

"Myslím si, že je dobře, že se startovalo ještě poměrně brzy. Ta teplota nad nulou dělá s tratí divy, odpoledne už by nebylo na čem jet. Ale takhle trať vypadala vzhledem k podmínkám skvěle, organizátoři odvedli velký kus práce, aby byla pro závod připravená," nechal se slyšet v cíli Gräf. 

Mezi ženami byla nejrychlejší Kristýna Kolínová, která do cíle dorazila v čase 59:11. I druhá žena VW Orlického půlmaratonu, Helena Randáková, se vešla do hodiny. Eva Stoklasová si dojela pro třetí místo s časem 1:00:11. I Kolínová si trať pochvalovala: "Já si ráno připravila svoje nejlepší lyže a když jsem cestou sem viděla, jak to vypadá se sněhem, začala jsem se o ně fakt bát. Ale pak na trati jsem byla příjemně překvapená, že to vypadalo takhle dobře."

Vzhledem k předpovědi, která výrazné ochlazení ani sněžení bohužel neslibuje, nebude ani přes snahu organizátorů možné připravit kvalitní trasy pro nedělní závody klasickou technikou. Nedělní závody se tedy ruší, více informací najdete zde.

Fotogalerie bude již brzy! 

General partner

Premium partner

Main partners

General media partner

Marketing partner

Partners

official suppliers

Media partners

Cooperation

Logistic SkiTour partner

Výživové okénko