Newsletter

DB Schenker a seriál SkiTour spojuje zápal pro pohyb

3.3.2023   
Foto

Společnost DB Schenker je letos znovu logistickým partnerem SkiTour, největšího seriálu závodů v běhu na lyžích v ČR. Společnost s běžkařským seriálem spojuje především zápal pro pohyb. DB Schenker přepravuje produkční materiál SkiTour do všech 7 lokalit včetně Bedřichova, kde v únoru proběhla Jizerská 50.

Letos DB Schenker převáží vybavení a materiál pro Jizerskou 50 již počtrnácté. V nákladu se nacházejí stany pro zázemí závodu, kelímky, iontové nápoje, a občerstvení pro závodníky. Materiál se sváží od zhruba 50 partnerů v České republice, ale i ze zahraničí, startovní čísla například putují až z Itálie. Nejvzácnější součástí celého nákladu jsou medaile z poděbradské sklárny Crystal Bohemia, které pak závodníci ve finiši obdrží.

„DB Schenker považuje svoji více než 150letou přítomnost na trhu za jednu ze svých nejvzácnějších hodnot a stejně tak i Jizerská 50, která je součástí seriálu SkiTour, má bohatou historii. Jsem rád, že jsme naši spolupráci prodloužili o další čtyři roky. Těší mě, že můžeme přispět tím, co umíme nejlépe,“ říká Tomáš Holomoucký, generální ředitel společnosti DB Schenker.

TRADICE LOGISTIKY A SPORTU V DB SCHENKER

DB Schenker má dlouholetou tradici ve sportovní logistice. Kromě zázemí pro Jizerskou 50 zařizuje také přepravy série závodů SkiTour, českým biatlonistům převáží výbavu v rámci Světového poháru. Dále pomáhá se zajištěním zázemí běžeckého seriálu Běhej lesy nebo golfového turnaje Czech Masters. O logistické zajištění sportovních podniků se stará oddělení FAIRS v Praze.

Sportem žijí i zaměstnanci. Mohli jste je potkat i na Jizerské 50. Jakožto hlavní logistický partner mají startovné zdarma, mohou se účastnit libovolného závodu i v sérii SkiTour. I tento rok byl již tradičně na startovní čáře nastoupený tým v dresu DB Schenker, který reprezentoval logistickou společnost ve firemní štafetě.

Zaměstnanci se aktivně zapojují, jak do partnerských, tak firemních sportovních akcí. V roce 2022 společnost DB Schenker například realizovala globální zaměstnaneckou výzvu TEAMFIT, která byla kombinací pohybu a podpory ekologických projektů. Kolegové a kolegyně z celého světa měli možnost přispět na ochranu životního prostředí prostřednictvím sportu a aktivního pohybu. Za celý rok uběhli úctyhodných 120 000 000 km a vygenerovali částku 1,2 milionu EUR, kterou jsme podpořili 4 vybrané projekty na záchranu ohrožené přírody v několika zemích, dodává k iniciativě Tomáš Holomoucký.

DB Schenker trvale usiluje o citlivý přístup k životnímu prostředí u všech typů přeprav – pozemní, námořní i letecké. V rámci pozemních přeprav chce být do roku 2040 uhlíkově neutrální společností.

PROFIL DB SCHENKER            

DB Schenker je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných logistických řešení a globálních spedičních služeb. Zajišťuje mezinárodní výměnu zboží formou silniční, železniční, letecké a námořní přepravy. Je specialistou na řízení dodavatelského řetězce a poskytování komplexních logistických řešení - od přeprav, skladování a distribuce až po řízení toku informací.

Celosvětovou síť DB Schenker tvoří přes 2000 poboček ve vice než 130 zemích, kde dohromady zaměstnává 74 tisíc spolupracovníků.

V České republice má DB Schenker prostřednictvím SCHENKER spol. s r. o. silné zastoupení – 2 300 kvalifikovaných spolupracovníků na 22 pracovištích po celé České republice. Díky tomu dokáže být svým zákazníkům a obchodním partnerům co nejblíže a pružně reagovat na jejich požadavky. Při poskytování služeb společnost dbá na ochranu životního prostředí a zdrojů. Rovněž přebírá aktivní roli při utváření sociálního a ekonomického prostředí a snaží se přinášet užitek nad rámec společnosti.

V dnešní době poskytuje DB Schenker ekologická řešení ve všech režimech nákladní přepravy. Zákazníci tak mají možnost snižovat nebo kompenzovat emise CO2 napříč celým dodavatelským řetězcem. Cílem DB Schenker je snížit v následujících letech emise v letecké přepravě až o 20 procent a až o 50 procent v námořní přepravě. Logistická společnost pomáhá dosahovat „zelených cílů“ i svým partnerům. Zejména prostřednictvím služby econeutral, která zajišťuje kompenzaci emisí vzniklých při přepravě finanční podporou projektů na ochranu klimatu s certifikací CDM. DB Schenker elektrifikuje vozový park prostřednictvím elektrovozů eActros nebo Volta Zero a zároveň efektivně využívá alternativní paliva, jako stlačený či zkapalněný zemní plyn (LNG a CNG) nebo letecké palivo SAF. Společnost dbá také na udržitelnost svých logistických terminálů, například plněním parametrů certifikace BREEAM.

 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko