Newsletter

„Poprvé na SkiTour to bylo hned na Jizerské 50 před deseti lety, čímž jsem si plnil svůj sen. Čas byl strašný, něco přes 7 hodin, ale já byl nadšený.“ Přečti si rozhovor se SkiTour Masterem 2022 Petrem Koutným

7.4.2022   
Foto

Jsme nadšení, že s námi jezdíte závody ČEZ SkiTour. A když je navíc někdo objede skoro všechny a získá titul SkiTour Master, jsme z toho „na větvi“. I proto jsme vyzpovídali našeho věrného kolegu z bílé stopy Petra Koutného, který letos zvládl 6 českých závodů. Jak začínal s běžkováním, kdo mu v začátcích pomáhal nebo jaké sporty provozuje v letních měsících jsme se ho zeptali v krátkém rozhovoru.

Petře, jak vzpomínáš na své běžkařské začátky?
Mé běžkařské začátky nastaly okolo desátého roku života. Do té doby to byly jen sjezdovky, ale v té době jsem dostal od strýce, vášnivého běžkaře, mé 1. běžky.

Jak se tvůj vztah k běžkování vyvíjel?
Nejdříve to bylo krušné, poprvé pokud si správně vzpomínám, to bylo víc na ledě než na sněhu nahoře na Utěchově (pro nebrňáky část Brna). Později už na sněhu mě to začalo chytat.

Našel sis sport sám nebo tě od mala vedli rodiče, kamarádi?
Sport, tedy spíš lyže, pro mě začal ve dvou a půl letech, kdy mě otec poprvé postavil na lyže někde na sídlišti Lesná. Ve škole to byly nějaké přespoláky í oríjenťáky a později i školní přebory, to už na běžkách. První větší závod byl Jesenická 30, kterou jsem běžel někdy v době před maturitou.

Kdy ses poprvé zúčastnil/a ČEZ SkiTour?
Poprvé na SkiTour bylo hned na Jizerské 50 před deseti lety, čímž jsem si plnil svůj sen. Čas byl strašný, něco přes 7 hodin, ale já byl nadšený. Od dalšího roku se pomalu začaly přidávat i další závody.

Letos jsi zvládl 6 závodů, který se vám líbil nejvíce?
Z letošních závodů se mi líbily všechny. Který nejvíc, to je těžké, on má každý něco. Ale pokud mám vybírat, tak nejvýš bych asi postavil JeLyMana a Bedřichovský Night Light Marathon.

Jak se cítíš takhle po sezoně ČEZ SkiTour, cítíš to ještě v nohou?
Závody cítím v nohách ještě teď, ale to v tom směru, že cítím zlepšení, ke kterému u mě v letošním roce došlo...

Co tě vlastně na běžeckém lyžování baví?
Asi to, že pokud nejedu závody, tak mohu vidět daleko víc než při pěší turistice a taky ten klid. Člověk vypne a vnímá jen okolí a případné záludnosti terénu.

A co teď na jaře a v létě, jaké máš plány na sportovní vyžití?
Teď na jaře zatím ještě pořád běžky, zrovna v pondělí jsem byl na Dolní Moravě se projet v bermudách a triku. Navíc tradičně končím sezonu na sjezdovkách v Alpách. A až to roztaje, doufám, že co nejpozději, tak mě čeká přechod na kolo.

Petře, děkujeme za tvůj čas a doufáme, že tě na závodech ČEZ SkiTour budeme potkávat i nadále. SKOL!

 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko