Newsletter

ČEZ SkiTour zvládla všechny své zastávky. Průměrně každý závod přilákal přes 500 závodníků

23.3.2022   
Foto

Sezona největšího českého seriálu v běhu na lyžích ČEZ SkiTour začala v druhé půlce ledna na Cínovci v Krušných horách a skončila o sedm týdnů později na Horních Mísečkách v Krkonoších. Samostatně čítala 7 zastávek včetně Jizerské 50. Do pořadí se navíc započítávají i výsledky z partnerského Běhu Piastów v Polsku. Celkově na závody bez Jizerské 50 přijelo 2686. Průměrně se tak každé klasické štace seriálu zúčastnilo 508 závodníků.

První zastávkou byla hned novinka v podobě Krušnohorské 30. Velmi nevýrazný nástup zimy donutil organizátory počkat s prvním závodem až na víkend 22. a 23. ledna, kdy na Cínovci leželo asi 30 centimetrů sněhu. Zájemci tak mohli okusit netradiční okruh oběma technikami. Počasí měnilo program seriálu i nadále, ale o prvním únorovém víkendu se v Deštném v Orlických horách závodilo za opravdu zimních podmínek. Hned následující víkend patřil širokému programu ČEZ Jizerské 50, která je také součástí seriálu. Slavný závod oslavil rekord, když do jeho stop vyrazilo 8194 nadšenců.

Na úvod druhé poloviny sezony se zůstalo v Bedřichově v Jizerských horách na Night Light Marathon. Noční závod za svitu čelovek se stal nejoblíbenějším. Vydalo se na něj 823 běžců a do nejpopulárnější tratě 17,5 km klasicky vyrazilo 200 závodníků. Karlovská 50 byla jedinou akcí, která se musela zredukovat – konala se jen pro dětské běžkaře. Přesto si na ni našlo cestu 152 nejmladších, a tak byla nejnabitějším dětským závodem v rámci celého kolotoče.

Zimu zakončovaly dvě takřka vysokohorské zastávky. Na JelyMana v Jeseníkách se zapsalo solidních 468 lyžařů. Zavírák SkiTour 2022, který kvůli nedostatku sněhu na Zadově nahradil šumavský závod na Horních Mísečkách, si našlo cestu 329 závodníků.

Celkové pořadí seriálu

Výsledků jsme se už také dopočítali. Najdeš je u nás na webu kompletně vypsáné následovně:

Velká SkiTour muži

Velká SkiTour ženy

Malá SkiTour muži

Malá SkiTour ženy

ČT 10 km SkiTour muži

ČT 10 km SkiTour ženy

Mini SkiTour chlapci

Mini SkiTour dívky

Velká SkiTour - týmová soutěž

Malá SkiTour - týmová soutěž

 

Gratulujeme všem umístěným, srdečně děkujeme všem účastníkům za věrnost a doufáme, že nám další zima připraví ještě pohodlnější podmínky k pořádání seriálu. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko