Newsletter

Zavírák SkiTour 2022 splnil svůj účel. Na Horní Mísečky přilákal přes 330 běžců a ve velkém stylu tak ukončil letošní sezonu ČEZ SkiTour

13.3.2022   
Foto

Víkend 12. – 13. 3. přichystal pro účastníky závěrečného závodu ČEZ SkiTour 2022 azurově jasnou oblohu, kdy se všichni mohli dle libosti slunit na lehátkách a užívat si víkendové pohody. Skoro se zdálo, že mají organizátoři počasí objednané. Za dva dny si na běžecký stadion Horní Mísečky našlo cestu celkem 332 lyžařů včetně 63 dětí.

Sobotní program přinesl na běžeckém stadionu na Horních Mísečkách dopolední dětské závody, na které navázal závod Volkswagen 20 km volnou technikou. Na tratě po hřebenech Horních Míseček si našlo cesto 140 nadšenců bílé stopy, z toho 63 dětí. Asi všem vytřela zrak Eliška Šibravová, která v čase 01:01:24 za sebou nechala o více než 5 minut všechny muže a suverénně zvítězila.

Už v 10:30 zahájily program děti, které vyrazily na tratě 500, 1000 a 2500 m. Celkem se jich sobotního klání zúčastnilo 63 a s kopcovitou tratí na Horních Mísečkách si poradily bravurně! Pokračovali jsme ve 13:00, kdy startoval Volkswagen 20 km volnou technikou vedený třemi 7,5 km dlouhými okruhy, které nabízely místa k odpočinku ale také dost sjezdů a stoupání. Úžasným výkonem si svou hlavně mužskou konkurenci podala Eliška Šibravová z Dukly Liberec, která celkově druhému Petrovi Kolajovi nadělila přes 5 minut. Až neuvěřitelné její vítězství je proto, že šlo o její vůbec první závod na trase delší než 15 km.

Nedělní počasí neubralo na své dokonalosti oproti dni předchozímu a plánované závody na 30 km a 10 km klasickou technikou tak mohly uzavřít sezonu opravdu stylově. Na třicítku se v 11 hodin vydalo na 137 nadšenců a nejúspěšnějším byl Michal Vank ze Slavia pojišťovna sport teamu, který čtyři 7,5 km dlouhé okruhy zvládl projet v čase 01:29:23. Celkově druhá cílovou pásku proťala tradičně mezi ženami rychlá Adéla Boudíková za Vltava Fund Ski Team, a to se ztrátou necelých 3 minut.

S 15minutovým odstupem startující desítka s Českou televizí, závod vhodný také pro rodiny s dětmi a netrénované lyžaře, ovládl dorostenec Štěpán Maidl za Wikow SKI Skuhrov nad Bělou, jehož oddíl tradičně pořádá Orlický maraton v Deštném v Orlických horách. Do cíle Štěpán dorazil za 32 minut a 31 sekund. Kategorii žen ovládla jeho parťačka z Deštného Zuzana Kubíčková v čase 39 minut a 55 sekund.

ČEZ SkiTour byla letos fakt jízda. Konečně jsme po 2 letech znovu dokázali zrealizovat sezonu SkiTour s fyzickými závody a nadšeně jsme sledovali tvé výkony a radost v cíli, které nám dodávaly síly a motivaci během dalších závodů naše služby zlepšovat. Za celou sezonu s námi běželo přes 2500 nadšenců bílé stopy (pokud nepočítáme Jizerskou 50 a Bieg Piastow), a za to chceme moc poděkovat. Pro letošek končíme, ale už teď se nemůžeme dočkat na první sníh a závody sezony 2023!

Tak zas brzy ve stopě. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko