Newsletter

Třicátého JeLyMana oslavilo více než 450 závodníků

27.2.2022   
Foto

Tradiční závod v divokých Jeseníkách vstupuje do své čtvrté dekády, jeho třicátý ročník je totiž u konce. během víkendu 26.–27. února se u horské chaty Paprsek sjelo 458 běžců na lyžích a užili spoustu sněhu i slunce nad hlavou. Sobotní chumelenici vystřídalo nedělní slunečné počasí a všechny závody klasickou technikou odjeli závodníci v ideálních podmínkách.

Na startu se objevil již po třicáté legenda tohoto jesenického závodu, 83letý Vašek Reidl, který ani jeden ročník nevynechal. S úsměvem na tváři si vychutnal trasu v délce půlmaratonu a v cíli mu tleskalo celé zázemí. 

V dresu leadera seriálu vyrazil obhajovat své vedení v celkovém pořadí Pavel Janeček z eD system Silvini teamu. Na start maratonu se ale postavil také jeho týmový kolega Václav Sedláček, který předchozí víkend ovládl hned dva závody Bedřichovského Night Light Marathonu. Scénář minulého víkendu se na rychlé trase opakoval, cílovou pásku jako první protnul Sedláček v čase 02:12:27 a Janečka za sebou na druhém místě nechal 2 minuty a 59 sekund. Bronz bral olympionik z Pekingu a místní odchovanec Fenix Ski teamu Jeseník, Adam Fellner.

Déjà vu se konalo i v hlavní ženské kategorii. Maratonskou trasu suverénně ovládla s takřka půlhodinovým náskokem Adéla Boudíková. Jako druhá dojela do cíle Míša Maděrová a poslední stupeň vítězů se postavila také Hana Hajtmarová.

Sobotní den, kterému vládly především děti a drsnější horské počasí, vystřídala prosluněná neděle, s ideálními teplotami kolem -4 stupňů. Což se na klasiku ukázalo jako to pravé běžkařské. Věříme, že tohle ještě rozhodně nebyla tečka za zimní sezonou, na vrcholcích Jeseníků leží slušné desítky sněhu. Příští víkend se závodníci mohou těšit na partnerský závod u polských sousedů Bieg Piastow a tečku za zimou vyjedeme do stopy o víkendu 12.–13. března na Zadově. Tak vzhůru do stopy, než přezujete na tenisky!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko