Newsletter

Jubilejní 30. ročník JeLyMana má za sebou první závodní den

26.2.2022   
Foto

Kdo miluje hory zaváté sněhem a chumelenice, měl být dnes na hřebenech Jeseníků, konkrétně u horské chaty Paprsek. Odstartoval zde 30. ročník Jesenického lyžařského maratonu, a to vskutku v zimních podmínkách. Lyžaře to ale neodradilo, a tak se na strat závodů dnes postavily děti, teenageři i zkušení mazáci.

Sobotní závody si přijelo k horské chatě Paprsek užít 133 závodníků, a nutno říct, že podmínky během dopoledne, ani po obědě nebyly zcela ideální. Na druhou stranu děti si své závody mohly užít v pravé jesenické zimě, i když na spoustě míst v Česku už se ozývá jaro. V 10:00 tedy vyrazili do stopy benjamínci a diváci pak mohli sledovat až do 11h postupně všechny mládežnické kategorie.

Po polední pauze se ve 13:00 na atypický start na sjezdovce postavili ti, kteří se rozhodli poměřit síly na trati Volkswagen Jelyman 20km volnou technikou. Spousta čerstvě napadaného sněhu byla pro běžkaře spíš přítěží, ale postupně rozjasňující se obloha dodala všem na trase energii. Jako první protnul pásku v čase 1:06:27 Honza Maryška a závod okomentoval jako velmi náročný, ale krásný.

Za ženy kralovala bílé stopě Darina Krausová s časem 1:20:01. Jak se ale v zázemí závodu ukázalo, na dvacítku si netroufli jen zkušení jednotlivce, ale také rodinky s dětmi, jejichž hojná účast se očekává i na zítřejší (nejen) rodinné ČT Jelyman 10km.

A co víc. Očekáváme zlepšení počasí a v podstatě ideální podmínky pro všechny tři závody, které se pojedou klasickou technikou na distancích 10, 21 a 42km. Registrace budou otevřené i na místě, a to od 08:00 do 09:30. Tak vzhůru na Paprsek a SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko