Newsletter

ČEZ SkiTour odstartovala patnáctou sezonu na Cínovci

22.1.2022   
Foto

Seriál běžkařských závodů ČEZ SkiTour má za sebou první závodní den. Na Cínovci v Krušných horách se jel závod na 15 kilometrů volně. Součástí programu byly i dětské závody. Mezi 104 účastníky hlavní trasy byl nejrychlejším mužem Pavel Janeček, v ženách vyhrála Jana Jetmarová. V neděli závody pokračují klasickou technikou.

Počasí umožnilo, aby ČEZ SkiTour odstartovala krušnohorským závodem, který se stal premiérově součástí seriálu. Sněhové podmínky umožnily připravit netradiční trasu, která z hlavního hřebene spadla do údolí tvořící hranici mezi Českem a Německem. Závod přilákal 104 dospělých a 91 dětí

Mužskou kategorii ovládl s náskokem 38 sekund Pavel Janeček před Martinem Pávkem. Ke zdolání bezmála 15kilometrové trasy potřeboval méně jak 35 minut. Třetí místo si vyjel Lukáš Antoš. Mezi ženami zvítězila Jana Jetmarová, která zajela čas 41:44 a na druhou Němku Karin Kadnerovou měla náskok bezmála tří a půl minut. Třetí dojela Jana Zmítková. 

Zítra závody pokračují trasami klasicky. Hlavní závod na 30 kilometrů bude mít formu dvou okruhů, po nichž se dnes jela patnáctka. V nabídce je i snadnější závod na 10 kilometrů. Registrace se otevírá už v 7:30 a končí v 9.00, neboť hlavní trasa startuje v 10:00. Závod na 10 kilometrů pak vyjede v 10:45.

Zastavte se za námi na Cínovci a užijte si neděli ve stopě! Třeba to i "cinkne" :-) Počasí by mělo přát všem běžkařům a stopy budou opět dokonale upravené.

SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko