Newsletter

Osmiletý Matěj s mozkovou obrnou dostane od SkiTour a Nadace Nova 30 000 Kč na náročnou léčbu

19.4.2021   
Foto

Matěj se narodil ve 34. týdnu. Problémy s dýcháním a sepse po předčasném porodu u něj vedly k dalším zdravotním problémům a opoždění ve vývoji. V necelém roce mu byla diagnostikována dětská mozková obrna, ke které se později přidala také epilepsie. Právě Matějovi a jeho rodině, jejichž příběh jsme v rámci letošní Virtuální ČEZ SkiTour sledovali, pomůže Nadace Nova se seriálem ČEZ SkiTour.

Díky příspěvkům účastníků letošních závodů a Nadaci Nova jsme mohli pomoci Matějovi 30 000 Kč, které využije na léčbu a asistentku, bez jejíž pomoci se neobejde. Rehabilitace, terapie a celkově náročný léčebný program totiž Matějovi doposud výrazně pomohly a díky finanční pomoci budou moci pomáhat i nadále.

Postupné pokroky jako schopnost zvednout se vlastní silou na všechny čtyři jsou pro něj i jeho rodinu štěstím a hnacím motorem v další léčbě. Cesta ke zlepšení motoriky, díky které si může hrát sám či s kamarády, a jednou se třeba i sám posadí či postaví, je však ještě dlouhá. S finanční pomocí však bude postupovat rychleji a efektivněji.

„Je skvělé, že jsme s našimi účastníky a Nadací Nova mohli i letos přispět nemalou částkou na dobrou věc,“ říká David Douša za tým seriálu ČEZ SkiTour. „Matěje s maminkou jsme potkali a víme, jak je pro ně každá pomoc v léčbě podstatná. Máme radost, že jsme jim pomohli v ní pokračovat a zajistili další pokrok v jeho léčbě.“

Nadace Nova se rozhodla Matějovi pomoci na základě toho, že náklady na jeho léčbu jsou vysoké a mnohé z nich musí rodina platit bez příspěvků od zdravotní pojišťovny. Rehabilitační pobyty, operace i služby osobní asistentky stojí rodinu desítky tisíc korun měsíčně. „Máme obrovskou radost, že jsme mohli společně se závodníky SkiTour podpořit konkrétní rodinu, aby mohla v léčbě pokračovat a Matějovi umožnila již brzy možnost naplno sportovat,“ popisuje stanovisko Nadace Nova její patronka Kristina Kloubková.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko