Newsletter

Pro všechny registrované na letošní ročník nabízí Jizerská 50 2022 slevu 50 % na startovné

19.4.2021   
Foto

Poslední rok byl pro všechny náročný. Bohužel zasáhl i Jizerskou 50, kterou jsme se pro vás i přes všechny překážky snažili připravit. Závod v jeho tradiční podobě se pro hobíky sice neuskutečnil, ale poprvé v životě jsme se postavili před výzvu jménem virtuální závod.  Nakonec se aktivně zapojilo 2 671 závodníků ve 28 zemích světa. Ale i nám scházela  atmosféra, kterou tak dobře známe z bedřichovského stadionu, když se tam všichni setkáme. Dělali jsme maximum pro to, abychom alespoň nějakou cestou poděkovali všem, kteří s námi Jizerskou 50 tvoříte, a kteří jste se na 54. ročník zaregistrovali.

Uvědomujeme si, že stejně jako náš závod, tak i řadu z vás zasáhla epidemie covidu-19 osobně či pracovně. Vážíme si toho, že jste se i v nejisté situaci chtěli postavit na start, a tak jsme udělali vše pro to, abychom vám mohli nabídnout následující výhodu. Jak jsme již dříve informovali, zaplacené startovné ani nepokrylo náklady na přípravu letošního závodu pro “hobíky”. Každoročně s velkým časovým předstihem objednáváme medaile, startovní čísla a další nezbytný materiál pro pořádání závodu, jehož zajištění nebylo možné odložit. V průběhu více než půlročních příprav jsme odhadovali vývoj epidemické situace, a podle toho jsme připravili řadu variant závodu. Vždy pro nás bylo prioritou závod uspořádat a splnit tak náš závazek vůči vám, závodníkům, fanouškům, partnerům i vůči historii závodu a to i za cenu jistých omezení daných nutnými bezpečnostními opatřeními. Proto jsme přišli například s návrhy pro oddělený start a cíl, starty po menších skupinách či devítidenní variantu s postupnými starty, jako to realizoval například Vasaloppet. Příprava každé varianty stála mnoho času a úsilí. Nakonec nám nezbylo než pořádat odděleně elitní závod a virtuální verzi pro amatérské běžkaře.

Přestože je dle obchodních podmínek startovné nevratné, díky velké vstřícnosti a podpoře všech partnerů ČEZ Jizerské 50 a veřejné správy, máme velkou radost, že si můžeme dovolit vám nabídnout slevu na startovné pro 55. ročník závodu, který se uskuteční ve dnech 11.–13. února 2022. Díky tomu sice už nyní víme, že bude příští ročník pro nás finančně mnohem náročnější, přesto vám chceme vyjít vstříc a považujeme za férové nabídnout vám maximální možnou slevu.

Každý závodník, který se zaregistroval na 54. ČEZ Jizerskou 50 2021, má nyní možnost vybrat si ve SportID z následujících variant ve „formuláři startovné" u své přihlášky*:
a) využít slevu 50 % ze zaplaceného startovného 2021 na registraci do jakéhokoliv závodu Jizerské 50 v roce 2022,
b) věnovat částku odpovídající slevě na organizaci Jizerské 50 2022. My 10 % z této částky věnujeme na charitu v rámci příštího ročníku. Konkrétně Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové, která i tuto částku využije na jeden z vybraných příběhů, které budeme v roce 2022 podporovat.**

* Vybrat jednu z variant je nutné do 11. května 2021, včetněPo tomto termínu již nebude možné o slevu zažádat.

** Pro všechny, kteří se rozhodnou pro variantu b) a přihlásí se včas do nadcházejícího ročníku, chystáme speciálně označené startovní číslo s poděkováním.

Ať už si vyberete kteroukoliv z nabízených variant, pro další postup platí následující:

  • Na rozhodnutí o využití možné výhody či přenechání poměrné částky ze zakoupeného startovného na rok 2021 máte čas od druhé poloviny příštího týdne do 11. května 2021 včetněPo tomto termínu již nebude možné o slevu zažádat.
  • Sleva je pro každého závodníka stanovena ve výši 50 % ze zaplaceného startovného na daný závod 54. ročníku závodu. Tato částka odpovídá konkrétní hodnotě, dle toho, kdy jste se na závod registrovali a jaká byla výše startovného v danou chvíli.
  • Slevu obdržíte formou kódu, který bude uložen ve Vašem účtu v systému SportID. Následně Vám kód zašleme také na e-mail, který je ve Vašem účtu uveden. Kód bude zveřejněn a zaslán e-mailem. V době přidělení kódu bude zároveň spuštěna registrace na 55. ročník ČEZ Jizerské 50.
  • Kód bude zároveň přenosný, to znamená, že není vázán na Vaše jméno. Pokud jej nevyužijete pro svou vlastní registraci pro rok 2022, můžete jej věnovat komukoliv jinému, aby ho použil na svou registraci.
  • Slevový kód lze využít na jeden libovolný závod. Pokud si závodník zakoupil více startovných (pro sebe či pro rodinu), dostane odpovídající počet kódů k počtu registrací. Slevy nebude možné sčítat.
  • Pokud si vyberete závod, jehož startovné bude nižší než výše poskytnuté slevy, rozdíl mezi cenami nebude vyplacen.
  • Platnost slevového kódu je do 30. září 2021.
  • Další podrobnosti a odpovědi na možné otázky naleznete ZDE.

Věříme, že jste neztratili chuť závodit a naopak se na další zimu těšíte, stejně jako my. Děkujeme, že jste v tom letos jeli s námi a doufáme, že příští ročníky už si zase budeme užívat společně!

Děkujeme partnerům, kteří s námi jeli letošní závod až do konce, a kterými jsou Skupina ČEZ, T-Mobile, Benzina ORLEN, Hervis, Volkswagen Užitkové vozy, Pojišťovna VZP a.s., Národní sportovní agentura, SLČR, Liberecký kraj, CzechTourism, Generali Investments, Swix, Enervit, DB Schenker, Česká mincovna, Moravskoslezský kraj, Rituals, Jablonec nad Nisou, Kama, Česká televize, ČRo Radiožurnál a další.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko