Newsletter

Lyžaři pomáhají s aplikací EPP Pomáhej pohybem handicapovaným lyžařům

9.3.2021   
Foto

Letošní ročník ČEZ Jizerské 50 je již minulostí, tím ale příležitosti pro všechny milovníky běžek nekončí. Až do 21.3.2021 se mohou přihlásit do některého z běžeckých závodů ČEZ SkiTour.

Kvůli pandemii koronaviru není však možné závod absolvovat hromadně, tak jak jsme byli zvyklí. Každý sportovec si závod uběhne na místě a v čas, který mu vyhovuje. S ohledem na jarní počasí a možná omezení při cestách na hory za sněhem mohou závod absolvovat i na kolečkových bruslích nebo na kole. Svůj výsledek doloží odkazem ze své sportovní aplikace, kterou může být právě aplikace EPP Pomáhej pohybem. Ta nejen zaznamenává pohyb uživatele, ale kromě běžných údajů o rychlosti, času, tempu či vzdálenosti, také generuje body, které Nadace ČEZ promění v konkrétní pomoc dobročinného projektu. Energii vynaloženou na sportovní výkon tak mohou přetransformovat v konkrétní pomoc potřebným.

Jedním z míst, kam bude směřovat pomoc Nadace ČEZ, je Centrum handicapovaných lyžařů z Jánských Lázní z východních Čech. Nezisková organizace se zaměřuje na lyžování těžce tělesně postižených (lyžař vozíčkář = monolyžař). Pomáhá převážně mladým lidem a dětem po těžkých úrazech páteře, klientům s vrozenými vadami a s následky po onemocnění pohybového aparátu. Sdružení své aktivity realizuje ve dvou programech – výukový (určený pro širokou veřejnost) a sportovní (zaměřen na práci s úzkou skupinou paralyžařů). Centrum navázalo na tradici výukových lyžařských kurzů pro vozíčkáře, které v Krkonoších realizovali dnešní instruktoři a dobrovolníci Centra od roku 1998. Více informací o sdružení: www.monoski.info.

Svým sportovním výkonem přes aplikaci EPP Pomáhej pohybem můžete spolu s Nadací ČEZ pomoci Centru handicapovaných lyžařů dosáhnout na pořízení užitkového automobilu. Právě přeprava autem jim usnadní realizaci jak sportovního, tak i výukového programu. Zdravým sportováním tak pomůžete nejen sobě, ale i těm potřebným mezi námi. Více informací a kompletní přehled charitativních organizací najdete na webu www.pomahejpohybem.cz.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko