Newsletter

Užijte si své virtuální závody ČEZ SkiTour v Beskydech a Jeseníkách

18.2.2021   
Foto

Letošní zima je taková, o které milovníci zimních sportů každý rok sní. Sněhu je opravdu dostatek, a tak nám běžkařům přeje. Krásné upravené stopy najdeme nejen na horách, ale i v nižších oblastech. Pokud byste se rádi vydali na virtuální závod, ale nevíte kde zrovna najdete krásnou trasu, doporučujeme zkusit Moravskoslezský kraj. 

Severovýchodní cíp naší republiky disponuje hned dvěma pohořími, které rozhodně milovníky sněhu a bílé stopy nezklamou. Pojďte s námi objevit Moravskoslezský kraj na běžkách.

Jeseníky:

Prvním tipem je trasa po Jesenické magistrále, která startuje v Běžkařském areálu Nová Ves (start je v nadmořské výšce 850 m.n.m., nedaleko od Rýmařova). Trasa je vedena ve směru Mravencovka – chata Alfrédka – okruh okolo Ostružné – pod ztracenými kameny a zpět k Alfrédce – následně Pod malý kotel a zpět 3 km dlouhým sjezdem na Mravencovku – odtud na Vyhlídku klobouk – Nad Karlovem – Rozhledna Nová Ves. Kousek za rozhlednou si můžete vybrat zda pojedete ještě jeden okruh a absolvujete 50 km, anebo si dáte pohodovější "pětadvacítku" a vrátíte se na místo startu.

50km trasa v Jeseníkách: https://mapy.cz/s/ganabokage
 

Beskydy:

Využijte jedinečnou možnost zajet si populární běžkařské závody. Druhým úžasným tipem je trasa po Beskydské magistrále v Beskydech, která startuje v Běžkařském areálu Pustevny (start je v nadmořské výšce 1025 m.n.m., výjezd ze strany Prostřední Bečvy). Celý závod můžete odjet na závodním okruhu o délce 5km. Těm, co se z okruhů točí hlava, se mohou vydat na již osvědčenou naplánovanou trasu, která po prvním okruhu sportovního areálu pokračuje ve směru Martiňák a zpět. Následně se vydáte směr Chata Mír. V momentu, kdy začne trasa klesat se vracíte zpět k Pustevnám. Odtud vyrazíte na delší okruh pod horou Tanečnice a Nořičí horou. Na závěr se vydáte pozdravit sochu Radegasta a horu Radhošť. Při zpáteční cestě poděkujte Radegastovi za přízeň počasí, dobrou mázu a dodanou sílu. Pak už jen sjezd k Pustevnám a jste v cíli.

50km trasa v Beskydech: https://mapy.cz/s/lasajokelu

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko