Newsletter

Nadace Nova bude s novým ročníkem ČEZ SkiTour pomáhat malému Matějovi

27.8.2020   
Foto

Osmiletý Matěj, nejstarší ze tří bratrů, se narodil předčasně ve 34. týdnu a po porodu se objevily problémy s dýcháním s nutností intubace. Nedostatečný přísun kyslíku do mozku a sepse měly za následek jeho další zdravotní problémy a opoždění ve vývoji. V necelém roce mu byla diagnostikována dětská mozková obrna, konkrétně spastická kvadruparéza, ke které se později přidala také epilepsie.

Náročný příběh se dotkl také pořadatelů seriálu SkiTour, kteří společně s Nadací Nova a svými účastníky budou Matějovi finančně pomáhat. Co to znamená v praxi? Každý účastník může nad rámec registrace do jakéhokoliv závodu SkiTour Matějovi přispět. A protože přihlášky do nové sezóny seriálu již běží, můžete tak učinit hned na www.ski-tour.cz.

Matěj díky rehabilitacím, terapiím a časově i finančně náročnému léčebnému programu dosáhl ve své léčbě již mnoha pokroků. Dokáže se přetočit na břicho a zpět, zvedne se na všechny čtyři, doplazí se tam, kam potřebuje. Postupně se mu zlepšuje také motorika a je schopen samostatně si hrát. Tyto kroky a úspěchy mu přinášejí obrovskou radost i motivaci v další léčbě. A i když mu pomáhají i jeho mladší bráchové, čeká ho ještě dlouhá cesta a spousta práce k tomu, aby mohl například samostatně sedět nebo dokonce stát.

Náklady na léčbu jsou vysoké a mnohé z nich hradí rodina bez finanční podpory zdravotní pojišťovny. Ať už se jedná o operace nebo rehabilitační pobyty, rodiče Matěje by to bez finanční podpory nadací a sponzorů mohli jen těžko zvládnout. To jsou další důvody, proč Nadace Nova společně se seriálem ČEZ SkiTour chce Matějově rodině finančně pomoct a přispět jak na léčebné programy, tak i na osobní asistentku, která je nezbytná, aby chlapec mohl chodit do školy a hrát si s ostatními dětmi.

Celkové náklady rodiny se pohybují v desítkách tisíc měsíčně, někdy i více, proto bude rodina ráda za jakoukoliv finanční pomoc, která z části náklady pokryje.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko