Newsletter

Až vyrazíš trénovat, pusť si EPP a pomáhej. Třeba rodinám v nouzových situacích

13.3.2020   
Foto

Stáhni si do mobilu aplikaci EPP – Pomáhej pohybem a pusť si ji při tréninku či procházce. Vyber si z několika různých projektů a svým pohybem sbírej body, za které následně Nadace ČEZ daný projekt podpoří finančně. Aktuálně můžeš skrz aplikaci pomoci například rodinám v nouzi.

Projekt „Pomáháme rodinám v nouzi“ se zaměřuje na rodiny s dětmi a matky samoživitelky z regionu Tábor, které nejsou schopny vlastními silami získat prostředky na svou obživu. V roce 2019 Charitní nadační fond evidoval průběžně 70 rodin se 159 dětmi. Lze předpokládat, že v roce 2020 budou vzhledem k narůstajícímu zájmu klientů dodávky potravin ještě navýšeny. Ze sponzorských darů jsou také shromažďovány potřebné věci pro domácnost, ošacení, hračky a knihy pro děti.

Většina činnosti CHNF probíhá za spolupráce s Potravinovou bankou Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Rozvoz potravin i jiné materiální pomoci vykonávají členové CHNF vlastními auty a financují z vlastních prostředků pohonné hmoty a amortizaci. Vzhledem k této situaci bylo nutné v říjnu 2019 pozastavit rozvoz potravin mimo Tábor (např. do Soběslavi, Bechyně, Mladé Vožice), čímž se mnohé sociálně slabé rodiny dostaly do nelehké životní situace. Cílem projektu „Pomáháme lidem v nouzi“ je získat potřebné finanční prostředky na pohonné hmoty a amortizaci (20 000 Kč), nájem dalších prostor na uskladnění potravinové i jiné materiální pomoci (30 000 Kč) a na část mzdy pro koordinátorku potravinové pomoci a pracovnici v sociálních službách v jedné osobě (30 000 Kč). Celkem 80 000 Kč.
Charitní nadační fond vznikl v roce 2005 a poskytoval především finanční pomoc rodinám v nouzi. Potravinovou pomocí rodinám v nouzi, ale i osamělým seniorům a lidem bez domova, se zabývá od roku 2016.

Stáhni si aplikaci EPP na www.pomahejpohybem.cz a vyber si, kterému projektu věnuješ body za svou aktivitu.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko