Newsletter

Česká stopa na Biegu Piastów: Češi v polských Jakušicích sbírali medailové pozice

2.3.2020   
Foto

Bieg Piastów jsme letos zařadili coby partnerský závod do bodování SkiTour. Za hranicemi Polska tak můžete poznat kousek světa i získat bonusové hodnocení. Jak se dařilo našim krajanům na závodech tento víkend a přineslo jim unikátní datum 29. února štěstí? Zde se můžete podívat na výsledky.

Na 6 km sprintu v pátek se umístila Češka Klára Moravcová na nejvyšší příčce mezi ženami. Po ní dojely do cíle Polky Marcelina Wojtyla a Jadwiga Grynkiewicz. Mužskou kategorii ovládli Poláci Arkadiusz Posiadala, Lukasz Bronowicki a Krzysztof Korpecki.

Páteční závod na 30 km volně ovládli Češi kompletně! První ženou v cíli byla Petra Hynčicová, druhou Zuzana Kocmanová a nejlepší trojici uzavřela Jana Jetmarová. Mezi muži zvítězil Petr Knop s náskokem tří minut nad dvojicí Adam Fellner a Petr Janeček, které dělil v cíli zlomek sekundy.  

Češkám se dařilo i v sobotu na hlavním závodě na 50 km, kde si první místo vybojovala Klára Moravcová a za ní dojela mladičká Anna Sixtová. Českou trojici doplnila i Sandra Schützová. Také mezi muži se dostala česká vlajka na stupně vítězů, a to díky Jonášovi Bešťákovi, který dojel na třetím místě se ztrátou jen tři vteřiny na vítězného Poláka Dominika Buryho. Mezi ně se ještě vešel Jacob Walther z Německa.

I v neděli na poloviční trati na 25 km se Čechům dařilo. Za vítězným Jacobem Waltherem z Německa se umístil Tomáš Veber, který v cílové rovince vypnul všechny síly a vteřinu za sebou nechal Poláka Jana Antolece. Z žen dorazila první do cíle liberecká rodačka Zuzana Kocumová. Druhé a třetí místo patřilo Polkám Justyně Kowalczykové a Marcelině Wojtyle. 

Na kompletní výsledky se můžete podívat přímo na stránkách Bieg Piastów.

Gratulujeme všem závodníkům a těšíme se na viděnou při posledním závodu SkiTour na Zadově! Sněhové podmínky bedlivě a vývoj počasí sledujeme a nejpozději v pondělí před závodem zveřejníme jeho finální podobu. SKOL!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko