Newsletter

Poslední závod letošní sezony ovládl Ondrášek s Boudíkovou

24.2.2019   
Foto

Poslední závod letošní sezony se může pochlubit rekordní účastí. Na závodní okruhy se od chaty Paprsek vydalo 558 závodníků. Neděle nabídla napínavé souboje o vítězství na trasách 10, 21 a 42 km. 

Letošní zima běžeckému lyžování přeje. Skvělé podmínky vylákaly na Paprsek závodníky všech výkonností. Nebývalému zájmu se těšil závod Nova 10 km, který dokonce musel navýšit svou kapacitu, aby se dostalo na všechny zájemce. Taktéž závod na 20 km klasicky svou kapacitu úplně naplnil. 

Nejrychleji se do cíle 10km závodu dostal Adam Záhorec z Fenix Ski Teamu Jeseník v čase 28:22. "Už jsem tu párkrát jel, ale pokaždé se jelo jinak a tenhle kopec jsem ještě nejel. Ten byl náročný," řekl Záhorec v cíli. Mezi ženami byla v cíli první třináctiletá Sofie Smutná závodící za SK Skol Brno s časem 34:05.

Startovní pole 20km závodu doslova praskalo ve švech. Závod, který do posledního čísla naplnil svou kapacitu, ovládl časem 1:05:16 Jakub Pšenička z Vltava Fund Ski Teamu. Monika Pokorná z LO Žďár nad Sázavou, nejrychlejší žena, protla cílovou pásku v čase 1:16:21: "Dneska jsem nebyla moc ve své kůži, takže to pro mě bylo náročné. Bylo to hodně o rukách," zhodnotila dnešní výkon Pokorná. 

Nejdelší distance opět přilákala velká jména běžeckého lyžování, a tak nebyla nouze o zajímavou podívanou. V druhé polovině závodu se od zbytku startovního pole odtrhlo silné trio ve složení Václav Sedláček, Jiří Ročárek a Pavel Ondrášek. V cílovém spurtu nakonec zvítětil poslední jmenovaný, závodník Vltava Fund Ski Teamu, v čase 2:03:04. "První kolo pro mě bylo těžké, to jsem moc nemohl, ale v tom druhém jsem se rozjel a už to bylo dobré," popsal závod Ondrášek. Mezi ženami potvrdila časem 2:25:02 své vítězství z Karlovské 50 Adéla Boudíková, závodící taktéž za Vltava Fund Ski Team. "Trasa byla krásná, ale náročná, hodně kopcovitá. Ale takové trasy mi poslední dobou vyhovují víc než ty rovinaté," řekla v cíli vítězka.  

JeLyMan byl posledním závodem seriálu ČEZ SkiTour a zakončil úspěšnou zimní sezonu. Díky za ni! 

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko