Newsletter

Klasika plná překvapení! Větrný Orlický maraton přilákal pět stovek účastníků

3.2.2019   
Foto

Čekali byste na stupni nejvyšším Dana Máku? Pak byste byli na omylu, protože tím nejrychlejším na nejdelší 40km trase byl opět Pavel Janeček. Na tři závody klasickou technikou se přihlásilo celkem 480 závodníků.

Pořádné dobrodružství čekalo na účastníky 35. Orlického maratonu. Na místních tratích rozmanitou přírodou Orlických hor doprovázel závodníky silný vítr a ledovka. I tak se ale s tratěmi na 10, 20 a 40 kilometrů všichni popasovali skvěle.

A i když na závodech seriálu SkiTour je vítěz každý a každý také dostane v cíli zaslouženou medaili, je potřeba zatleskat těm nerychlejším. Famózním finišem vyhrál závod na 40 km Pavel Janeček. Tentokrát byl jeho čas 1:54:11 pro soupeře nedosažitelný. Mezi ženami byla nejlepší Heli Heiskanen s časem 2:11:24.

Dvacetikilometrový závod klasickou technikou vyhrál v čase 1:01:38 Martin Hušek. Z dam dojela nejrychleji Monika Pokorná, která trať zvládla za 1:11:49

Závod na 10 km dokončil nejrychleji Ondřej Zadrobílek, který finišoval v čase 0:29:30. Mezi ženami byla v cíli v nejkratším čase Eliška Srnská (0:33:23)!

Gratulujeme všem, kteří se s náročnými podmínkami Orlického maratonu popasovali a vyrazili na trať. Další dobrodružství SkiTour je za námi. Budeme se těšit za týden na 52. ČEZ Jizerské 50.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko