Newsletter

V Orlických horách se prvního dne účastnilo 253 závodníků

2.2.2019   
Foto

V pořadí třetí letošní podnik SkiTour se jede v Orlických horách. Oproti původní nepříznivé předpovědi počasí se situace uklidnila a účastníci si mohli užít závody po původních trasách.

Pětatřicátým ročníkem Orlického maratonu ožilo Deštné v Orlických horách. Na černý scénář v podobě špatných povětrnostních podmínek a změny trati dojít nemuselo. A tak si ráno mohlo hned 87 dětí zajet své závody pod vedením Ondřeje Zadrobílka.

V pravé poledne pak odstartoval také Volkswagen Orlický půlmaraton – tedy 20 km volnou technikou. S náročnou tratí se nejlépe popasoval zkušený Pavel Janeček s časem 1:01:10 a nechal za sebou Lukáše Kubričana i loňského vítěze této distance Petra Javůrka. „Jezdím tady strašně rád, protože jsem tu začínal a fandí mi nejširší rodina. Mám tu spoustu fanoušků, takže to je pro mě vždy motivace navíc,“ zářil po svém dalším vítězství Janeček.

Celkově devatenáctá a zároveň nejlepší mezi ženami byla na půlmaratonu talentovaná Anna-Marie Hejná, která zvítězila v čase 1:10:16. Za sebou nechala Kristýnu Kolínovou a Evu Stoklasovou. „Moc se mi tu líbí, Orlické hory jsou hrozně pěkné. Je mi líto, že se sem nedostanu víckrát než jen při Orlickém maratonu,“ přiznala Hejná. Oba vítězové nejsou překvapením, protože triumfovali už na nedávné Kašperské 30.

V Orlických horách jsme si užili pěkný první závodní den a už nyní se těšíme na neděli, kdy se pojedou tři závody klasickou technikou – na 40, 20 a 10 km. Pokud se chceš také zúčastnit, určitě se dostav. Registrace budou probíhat v jídelně ZŠ Deštné v Orlických horách od 7:30 do 9 hodin.

Fotogalerii z prvního dne najdete zde!

Video z prvního dne zde!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko