Newsletter

Závody jsou pro mě především zábava s kamarády

25.9.2019   
Foto

SkiTour a Petr Nesvadba, spojení, které funguje. Vždyť tenhle dvaatřicetiletý závodník například v letošním roce nechyběl na jediném závodě a zaslouženě se pyšní titulem SkiTour Master. A co víc, v celkovém pořadí dlouhých závodů uzavřel letos první desítku. „U SkiTour jsem v podstatě od začátku. Jezdíme na závody s kamarády. V první řadě je to pro nás zábava, od té se pak všechno odvíjí,“ vysvětluje důvod, proč své jméno se seriálem tak pevně spojil.

Být mezi deseti nejlepšími dálkovými běžkaři seriálu SkiTour není jen tak. Vždyť za celou sezónu ho jede přes 10 tisíc účastníků. „Ne všichni ale vyrazí na dlouhé tratě. I tak si toho moc vážím. Je ale určitě co zlepšovat,“ má jasno Petr Nesvadba.

Bude tak v roce 2019 útočit ještě na lepší pozice? „Uvidíme, zatím nikam nespěchám. Nejsem ten typ, který by se přihlásil hned po startu registrací. Počkám si, rozhodnu se, kam vyrazím a kolik času přípravě podřídím,“ bere zatím start zimní sezóny Petr s nadhledem.

Co u něj o startu na daných závodech rozhoduje? „První řadě sníh,“ směje se a hned vzápětí dodává. „Poslední rok se vydařil, takže se těším na další zimu. Rozhodovat se budu i podle kamarádů. Jezdíme na závody společně, je to pro nás v první řadě zábava,“ říká Nesvadba.

Právě zábava, rodinné závody, měření mezi kamarády, to je smysl celé série. Petr je skvělou ukázkou toho, jak se spojit svět hobíků na běžkách a profesionálů. A Petrovi se mezi těmi nejlepšími daří. Uvidíme se v zimě.

Pokud u toho chcete být také, přihlaste se včas na www.ski-tour.cz.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko