Newsletter

51. ČEZ Jizerskou 50 vyhráli Pedersen a Norgrenová. Smutná byla druhá

19.2.2018   
Foto

4 551 běžkařů se přihlásilo na start nejslavnějšího českého závodu v běhu na lyžích. Nejrychlejším mužem v cíli byl Morten Eide Pedersen, který navázal na loňské vítězství. Jizerskou 50 vyhrál třicetiletý Nor potřetí za poslední čtyři roky. Naopak na loňské vítězství se nepodařilo obhájit domácí Kateřině Smutné, která dojela do cíle na druhém místě půl minuty za vízěznou Švédkou Brittou Johanssonovou Norgrenovou.

51. ročník Jizerské 50 vyhrál Nor Morten Eide Pedersen z týmu BN Bank. Na druhém místě skončil s časem 2:06:14 Oskar Kardin (Santander), o sedm sekund později projel cílem Andreas Nygaard (Santander). Po sedmém závodě Visma Ski Classics tak vypadá pořadí seriálu následovně: 1 Gjerdalen (990 b.), 2. Pedersen (880 b.), 3. Nygaard (788 b.)

Loňské vítězství se naopak nepodařilo obhájit Češce Kateřině Smutné (Bauer Ski), která na trati bojovala o vítězství se Švédkou Brittou Johanssonovou Norgrenovou (Lager 157). Smutná své rivalce letos potřetí za sebou podlehla. Johanssonová Norgrenová proťala cílovou pásku za 2:26:47, hodiny. Smutná za Švédkou zaostala o necelých 39 sekund. Bronzovou ženou byla další Švédka Sara Lindborgová (Serneke).

Letošní ČEZ Jizerské 50 se celkově během tří dnů účastnilo více než 7 000 závodníků včetně 350 dětí.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko