Newsletter

Na Šerlichu si užili běžkaři další díl seriálu ČEZ SkiTour

4.2.2018   
Foto

Šerlich, místo pár desítek nadmořských metrů nad původně plánovaným místem konání Orlického maratonu, se stal na dva dny domovem největšího českého seriálu v běhu na lyžích, série ČEZ SkiTour. Do víkendového programu se přihlásilo 824 závodníků. Do cíle se sluncem v zádech dorazili všichni v pořádku.

Dostatek sněhu, krásné počasí a výhledy na dominantu místních hor, Masarykovu chatu, dokreslovaly podařené konání Orlického maratonu na Šerlichu. Pár stovek nadmořských metrů nad Deštném v Orlických horách účastníci měřili síly na tratích 11, 22 a 33 kilometrů. V sobotu se jelo volnou technikou 22 km, v neděli pak na všech distaních klasicky.

Přes 160 dětí si zazávodilo na kratších tratích, většina závodů se navíc započítávala do krajského mistrovství. 

V sobotu do cíle 22 km volně dorazil nejrychleji Petr Javůrek za 1:04:46 hodiny, mezi ženami pak olympionička Eva Vrabcová Nývltová (1:07:31). Té předával na pódiu cenu trojnásobný olympionik a místní patriot Petr Michl.

V neděli to pak byla v cíli doslova smršť, vítězové jednotlivých závodů klasickou technikou na Orlickém maratonu se vešli do několika minut. Na nejdelší trati vyhrál Daniel Máka s časem 1:37:17 hodiny a mezi ženami Anna Adamová Kožíšková za 1:55:33. Na střední distanci byl nejrychlejší Filip Schütz (1:11:28) a Alena Schejbalová (1:22:11). Desítku zdolal nejrychleji Dušan Mrovec za 46:47 minuty a Eliška Srnská (57:58).

  • Kompletní výsledky najdete postupně ZDE.
  • Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem účastníkům závodů za dodržování všech organizátorských pokynů. I díky nim jsme si závod mohli všichni v pořádku a bez komplikací užít. Děkujeme!

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko