Newsletter

430 běžců vyrazilo za nočním dobrodružstvím, vyhrál Ročárek

5.1.2018   
Foto

Úvodní den Bedřichovského Night Light Marathonu byl plný emocí, zážitků, ale také náročných podmínek. Se vším se ale účastníci závodu skvěle popasovali a užili si netradiční zážitek při jízdě nočními Jizerskými horami.

430 přihlášených závodníků hlásil páteční program Bedřichovského Night Light Marathonu, který nabízel dva závody volnou technikou, a to na 17,5 a 30 kilometrů. Tím úplně nejrychlejším na krátké trati, a tedy prvním v cíli, byl Kryštof Kopal v čase 48:46 minuty. Mezi ženami uspěla podle předpokladů Klára Moravcová s časem 51:06.

Na dlouhé distanci, která se jela na dvě kola s tím, že se závodníci nevraceli na stadion v Bedřichově, ale pokračovali do druhého okruhu z Nové louky, vyhrál Jiří Ročárek s časem 1:18:35 hodiny. Mezi ženami se pak odehrál nádherný souboj dvou bývalých elitních běžkyň na lyžích, Zuzkou Kocumovou a Evou Vrabcovou Nývltovou. Nakonec uspěla o pouhých 15 vteřin prvně jmenovaná, kdy Vrabcovou Nývltovou předjela až tři kilometry před cílem.

"Stála jsem za poslední dobu na běžkách jen třikrát, dnes to bylo znát a Zuzka byla ve finále rychlejší," přiznala druhá v cíli. Zklamání však na ni nebylo znát. "Já si to užila, byl to netradiční zážitek při noční jízdě." Spokojenost pak netajila vítězka Kocumová. "Eva mi dala zabrat, ale jsem ráda, že jsem vyhrála. Uvidím, zda zítra vyrazím na klasiku. Láká mě to."

Ano, zítra závody SkiTour v Bedřichově pokračují klasickou technikou. Pojede se na 10, 17,5 a 30 km. Na programu jsou i dětské závody. Registrace budou otevřeny na všechny tratě od 14.30 hodin. Předpověď počasí navíc hlásí lepší podmínky. Přijeďte si zazávodit. 

"Jsme moc rádi, že o první závody sezóny byl takový zájem. Přes 400 závodníků je skvělé číslo, které věříme, zítra minimálně zdvojnásobíme, protože nás čekajíí tři dospělé závody a řada dětských. A protože čekáme i lepší povětrnostní podmínky, rádi bychom běžce do Bedřichova opět pozvali," říká David Douša z organizačního týmu.

Výsledky jsou online ZDE.
První fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko