Newsletter

Podpořte s ČEZ SkiTour handicapované sportovce

29.12.2017   
Foto

Do letošní sezóny jsme pro vás připravili novinku, ze které máme opravdu radost. Na závodech ČEZ SkiTour se vždy sejdou sportovci, kteří milují pohyb a rádi překonávají výzvy. Jsou mezi námi však i tací, kteří musí navíc překonávat vlastní handicap, se kterým se narodili nebo se zranili či onemocněli. Prostřednictvím závodů ČEZ SkiTour nyní můžete přispět finanční částkou Nadačnímu fondu Emil, který použije vybrané prostředky na podporu handicapovaných sportovců. A pozor, částku hned v úvodu navýšila pořádající agentura RAUL! o 25 tisíc Kč, tedy 5 tisíc Kč pro každý z příběhů. Přidáte se s dobrým skutkem?

Lásku k pohybu a sportu mají zdraví i handicapovaní sportovci společnou, proto jsme se spojili s Nadačním fondem Emil, jehož posláním je pomoc handicapovaným lidem překonávat vlastní bariéry, nacházet nové přátele a objevovat ten „svůj“ smysl života.

Hned na úvodním závodě seriálu, Bedřichovském Night Light Marathonu, můžete podpořit Mirka. Ten od malička bojuje s dětskou mozkovou obrnou a je nádherným příkladem toho, že i s takovým onemocněním se dá vést plnohodnotný život. Více si o Mirkovi přečtěte tady.

Na Kašperské 30 můžete přispět na elektrickou tříkolku pro jedenáctiletého Patrika, který trpí nevyléčitelnou Duchennovou svalovou dystrofií. Více se o Patrikovi dozvíte tady.

Při registraci na Karlovskou 50 podpořte Tomáška Koňaříka, který by rád na rehabilitační pobyt. Devítiletý chlapec trpí Duchennovou svalovou dystrofií. Jedná se o progresivní svalové onemocnění výrazně zkracující život, při kterém dochází k úbytku svalové hmoty. V poslední fázi se projevuje i ve svalech dýchacích a svalu srdečním. Onemocnění je zatím neléčitelné, i když výzkum léku probíhá již několik let velmi nadějně.

Tomáškovi tuto nemoc zjistili ve dvou letech. Občas si ve školce stěžoval, že ho bolí nožičky, zakopával a často padal na kolínka. Do té doby ale jezdil na kole, na koních a běhal. Rodiče s Tomáškem absolvovali řadu vyšetření, lékaři mu postupně nasazovali léky a nyní je na invalidním vozíku.

I přes to se Tomášek nevzdává a nemoc zvládá. Jezdí pravidelně na rehabilitace, která mu dělá dobře. Velkou oporou jsou mu i děti ve škole ve Velkých Karlovicích, kde chodí do 3. třídy, děti ho berou mezi sebe a úsměv na jeho tváři je nakažlivý, je to opravdu veselý chlapec. Jeho vášní jsou auta a rallye, to ho moc baví. A kdyby byl zdravé dítě, tak by chtěl být závodníkem J.

Za vybranou částku by Tomášek mohl vyrazit do rehabilitačního ústavu, kde mají bazény, rehabilitace a masáže.

Cílová částka 15 000 Kč. Úvodních 5 tisíc Kč uhradila spolupořádající agentura RAUL! Děkujeme.

 

 

Prostřednictvím závodu Orlický maraton můžete přispět finanční částkou Nadačnímu fondu Emil, který použije vybrané prostředky pro Terezku Semerákovou na výstavbu výtahu.

Terezka Semeráková je malá osmiletá slečna z Dobrušky, která je jednou z největších bojovnic, což uznávají všichni, kteří ji znají.

Narodila se s těžkým tělesným a zrakovým handicapem. S velkou péčí rodičů a jejich spolupracovníků se jí daří v posledních třech letech v bezpečném prostředí opouštět invalidní vozík, trénovat chůzi a hrát si s vrstevníky. Je to velká bojovnice a ve svých osobních výkonech si nezadá s vrcholovými sportovci.

Stále častěji se s podporou okolí pouští do odvážných akcí. V září absolvovala s neskutečným nasazením noční hru a její vyjádření, že je to její nejšťastnější den, zasáhlo všechny malé i velké kamarády. Svou první cestu s tácem ve školní jídelně popsala, jako zdolání pevnosti Boyard.

Ráda by zkoušela nové věci, cestovala, naučila se s počítačem, který by jí pomáhal s učením. Její optimismus a nasazení jsou nakažlivé.

Terezka má pokoj v patře a přesun do přízemí je pro rodiče i pro ni velmi náročné. Po schodech už umí, ale hlavně po ránu se velmi bojí. Proto by se použitý příspěvek použil na stavbu výtahu, který by pomohl celé rodině.

Cílová částka: 15 000 Kč. Úvodních 5 tisíc Kč uhradila spolupořádající agentura RAUL! Děkujeme.

 

Prostřednictvím závodu JeLyMan můžete přispět finanční částkou Nadačnímu fondu Emil, který použije vybrané prostředky pro Martínka Štýbnara na speciální tříkolku.

Motto rodiny Štýbnarů zní: „Byl ti dán život, protože jsi dostatečné silný, abys ho zvládl žít.“

Martínek na svět přišel předčasně v 25. týdnu jako jedno z dvojčat. Ačkoliv se lékaři v nemocnici snažili, jak nejlépe mohli, jeho sestřička svůj boj se životem po 3 dnech prohrála. Martínek s jeho 870 g porodní váhy byl silnější a zůstal na světě. Jeho start do života nesl s sebou nejednu překážku, která souvisí s předčasným narozením. Poškození zrakového orgánu, který mu nyní kompenzují brýle o 6 dioptriích. Vzhledem ke krvácení do mozku a hromadění mozkomíšního moku lékaři přistoupili k operačnímu zákroku a zavedení VP shunt, který Martínkovi pomáhá odvádět přebytečný mozkomíšní mok do břicha. Martínek má také diagnostikovanou Dětskou mozkovou obrnu.

Rodiče s Martínkem poctivě a pravidelně rehabilitují, nyní je hochovi 6 let a začal navštěvovat mateřskou školu školku, kde se za podpory asistentky pedagoga seznamuje s ostatním spolužáky a s každodenními běžnými činnostmi a aktivitami. Za tu dobu se také, díky intenzivní rehabilitaci, naučil vzpřímeně sedět, pro cokoliv a kamkoliv potřebuje, si v tuto chvíli doleze.

Rodiče by chtěli Martínka alespoň částečně zařadit do sportovní rodiny a pořídit mu speciální tříkolku od firmy Loped.

Děkujeme za vaši podporu a držíme Martinkovi a jeho celé rodině palce.

Cílová částka 12 000 Kč. Úvodních 5 tisíc Kč uhradila spolupořádající agentura RAUL! Děkujeme.

 

Přispět na vybrané sportovce můžete v rámci registrace na závod SkiTour nebo přímo na místě v den závodu finanční částkou Nadačnímu fondu Emil, který díky vaší pomoci vybrané handicapované sportovce podpoří. Přispět mohou i závodníci, kteří již na závody ČEZ SkiTour jsou registrovaní. Stačí se přihlásit do SportID a v přihlášce na SkiTour v doplňkových službách vybrat charitu.  Přispět lze částkami od 50 do 500 Kč.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko