Newsletter

Bedřichovský NLM nově nabídne i závod na 10 kilometrů

27.10.2017   
Foto

Bedřichovský Night Light Marathon, noční závod, který otevře 11. ročník seriálu běhů na lyžích SkiTour, přináší plno novinek. Závod se pojede poprvé ve dvou dnech, a to 5.-6. ledna. Otevírák sezony SkiTour už nebude pouze doménou bruslařů, nově mohou okusit atmosféru večerního závodu s čelovkami i příznivci klasiky. Nejčerstvější novinkou je pak zařazení 10kilometrového závodu klasicky.

Jizerky jsou krásné nejen ve dne. Přijeďte si zazávodit a poznat je v novém světle na závod Bedřichovský Night Light Marathon, který tradičně zahajuje seriál SkiTour. Běžci na lyžích s čelovkami startují tento jedinečný závod na bedřichovském stadionu, tedy v místě, kde se jezdí i legendární ČEZ Jizerská 50! Pokračují přes známá místa jako U Buku, Nová Louka, Kristiánov či Hřebínek.

Závod známý pro svou kouzelnou atmosféru umocněnou svitem čelovek všech závodníků a hvězd z oblohy se pojede nově v pátek 5. ledna a v sobotu 6. ledna 2018. „Přesunem termínu jsme chtěli vyhovět přáním závodníků, kteří měli v minulosti problém se sehnáním ubytování před silvestrovskou nocí,” říká David Douša z organizačního týmu SkiTour.

Bedřichovský Night Light bude poprvé dvoudenní akcí, aby si na své přišli i lyžaři preferující klasiku. Páteční program zůstává neměnný, ten bude patřit závodům na 17,5 km a 35 km volnou technikou. Sobotní den pak zahájí v podvečer dětské závody a po nich vyrazí na trať závodníci, kteří pojedou klasickou technikou.

Pořadatelé myslí i na ty, kteří si ještě nevěří na porci 17 či 35 kilometrů. Proto zařadili nově i závod na 10 kilometrů klasicky, který se pojede v sobotu 6. ledna večer. „Trasu 10kilometrového závodu už budou možná někteří závodníci znát z Jizerské 50. Jeho trať je totožná s ČT Jizerskou 10, která se v rámci závodního víkendu Jizerské 50 koná již od roku 2016 vždy v sobotu ráno,” vysvětluje David Douša.

Pokud chtějí již registrovaní závodníci z delších distancí změnit trasu právě na 10kilometrový závod, mohou napsat o změnu na info@sportid.cz. Závodníkům bude vrácen rozdíl na startovném a zdarma jim bude převedena registrace na 10km závod.

GENERÁLNÍ PARTNER

PRÉMIOVÝ PARTNER

HLAVNÍ PARTNEŘI

GENERÁLNÍ MEDIÁLNÍ PARTNER

MARKETINGOVÝ PARTNER

PARTNEŘI

Oficiální dodavatelé

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Spolupracujeme

Logistický partner SkiTour

Výživové okénko